A kígyók arisztokratája – kisfilm a rákosi viperáról

A Duna TV 'Talpalattnyi Zöld' című műsorában lesz a premiere a rákosi vipera programról szóló kisfilmnek március 13-án, szombaton, 17.00-kor. A film a termeszetfilm.hu gondozásában született meg, a mögötte álló csoport nem ismeretlen az MME számára, a túzok programról is ők készítettek filmet. Az utóbbi időben több felvétel is született a kiskunsági központban, így aktuálisan már két filmbevágás is elérhető a világhálón a programról.


A film ismételt sugárzására március 16-án, kedden, 14.20-kor és 18-án, csütörtökön, 3.30-kor kerül sor, valamint a Duna II. Autonómián is vetítik március 19-én 15.25-kor, március 20-án 9.05-kor és mácius 26-án 14.55-kor.
 
A film előzetese már megtekinthető!

A film alkotóiról, a stábról a termeszetfilm.hu oldalon olvashatnak.

A Sólyom László látogatását megörökítő klipp itt érhető el.

Az anyag angol felirattal (16:9 képarányban) is letölthető.

Megújult a rákosi vipera honlap! Tekintse meg újításainkat és híreinket a program oldalán! 

Adó 1%-ának felajánlásával, egyéni és céges
adományával is hozzájárulhat a madarak
és más állatfajok védelméhez!

     

     Letölthető 1% rendelkezési nyilatkozat >>

     Egyéni és céges adományozás >>

 

     Köszönjük!


Kapcsolódó hírek

A cikk fotói és videói május 30-án délután és este készültek a pártás daru aznapi megfigyelése közben (Fotó: Orbán Zoltán)

A pártás daru május 24-e délután bukkant fel Fertőújlakon, ami a faj ötödik bizonyított magyarországi előfordulása volt. A madár május 27-e délelőttig a térségben tartózkodott, eközben át-átruccant Ausztriába, ahol faunaúj fajként várták a madarász kollégák.

Állománycsökkenés 1999-2019 év viszonylatában: Bíbic - 59,6%; Fürj - 62,7%

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) most kiadott elemzése arra hívja fel a figyelmet, hogy miközben folytatódott az agrár élőhelyeken 2005 óta zajló fészkelőállomány-csökkenés, ennek jelei már mutatkoznak a korábban növekedést mutató erdei élőhelyeken fészkelő madárfajoknál is Magyarországon!

Az Európai Bizottság közzétette a Biodiverzitás- és a Termőföldtől az Asztalig Stratégiát Az Európai Bizottság többszöri késlekedés után a tegnapi napon kiadta a régóta várt Biodiverzitás Stratégiát és a Termőföldtől az Asztalig Stratégiát. Ezek a dokumentumok az EU természeti sokféleséggel és élelmiszertermeléssel kapcsolatos szakpolitikájának fő irányait határozzák meg a...