A tél az utolsókat rúgja, etessük madarainkat még Húsvétkor is

A tél idén egészen Húsvétig kitart, talán még azután is. A hótakaró elfedi a táplálékot a még itt tartózkodó téli vendég és az éppen csak hazaérkezett vándormadaraink elől. Ezért kérjük a madárbarátokat, hogy az ünnepek alatt is etessék szárnyas kedvenceinket.
 

Fakopáncs az etetőnél

Az idei szezonban a „Magyarország - Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködés Operatív Program 2007-2013” támogatásával zajló „Madárvédelem és kutatás határok nélkül” című projekt keretében újabb, korábban gólyafészkeknél kihelyezett kamerát üzemeltünk be a Salgótarjánhoz tartozó Rónafalun. A kamera Európa legnagyobb bazaltplatóján, a Medves-fensík peremén, mintegy 530 m tengerszint feletti magasságban került kihelyezésre.
 

Zöldikék és meggyvágó a Rónafalui webkamera képén.


Ahogyan az Rónafaluban még működő etetőkameránk képein is jól látszik, még mindig nagy a forgalom a hóesésben. Zöldikék, meggyvágók, cinegék és a harkályok is folyamatoson látogatják az etetőt.

A közvetített képeket idén már csak az ünnepek alatt láthatják a kedves látogatók. Minden kamera weboldalán található egy lista a kamerákon eddig megfigyelt madárfajokról, ha Ön újabbal is "találkozik" kérjük, jelezze nekünk!

Jó megfigyelést kívánunk mindenkinek a húsvéti „téli” napokra!

 

Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!

 

 


A program a „Madárvédelem és kutatás határok nélkül” (HUSK/1101/2.2.1/0336) projekt keretében, a „Magyarország - Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködés Operatív Program 2007-2013” támogatásával valósul meg.

Kapcsolódó hírek

Megnyitó

Év madara rajzpályázatunkra évről évre rengeteg alkotás érkezik, amelyből szeretnénk megmutatni, amennyit csak lehet. A Hegyvidéki Kulturális Szalon ebben az évben lehetőséget biztosított arra, hogy a díjazottak mellett más pályamunkákat is bemutassunk. Köszönet érte!

Az MME Kétéltű–és Hüllővédelmi Szakosztálya az Év kétéltűje programhoz kapcsolódva 2023-ban is rajzpályázatot hirdet „Tócsalakó hegyisárkány – az alpesi gőte” címmel.

Gratulálunk!

Lezárult a barkóscinege rajzpályázat zsűrizése, a pályázatra közel 5000 alkotás érkezett, kicsiktől és nagyoktól.