Adja adója 1%-át a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületnek!

Egyesületünk több évtizedes erőfeszítése látványos eredményeket szült például a ragadozómadár-védelem területén: az egész Európában veszélyeztetett parlagi sas becsült hazai állománya a 80-as évekbeli húsz párról 75 párra emelkedett.

Mit tettünk még?

  • Gólyáknak az utóbbi négy évben a nemzeti parkok munkatársaival együtt, több mint kétezer fészektartó állványt helyeztünk ki, és százával javíttattunk meg régi kéményeket, veszélyessé vált fészkelőhelyeket.
  • Az áramszolgáltató vállalatok munkatársaival karöltve 14 000 szigetelőpapucsot szereltünk fel a madarakra veszélyes elektromos távvezetékek tartóoszlopaira.
  • Állandó természetvédelmi oktatóközpontot működtetünk, tavaly pedig több mint harminc táborban 3000 gyermeket fogadtunk, akiket sok-sok élményen keresztül a természeti és kulturális értékeink szeretetére, tiszteletére tanítottunk.
  • Közalapítványainkon keresztül több mint 5000 ha nem védett, de természetvédelmi szempontból értékes területet óvunk, melyek egy részén természetközeli gazdálkodás folyik.
  • A Madárbarát kert elnevezésű akciónk országos mozgalommá nőtte ki magát, több mint 2500, immár madárbarát kerttel.

Természetvédelmi tevékenységünket egy új Európai Unió által is támogatott túzokvédelmi-, és viperavédelmi programmal bővítettük ebben az évben. Munkánkhoz azonban nélkülözhetetlen az a széles körű társadalmi támogatottság, amelyben a gazdasági szféra képviselőitől kezdve a tudományos élet kiemelkedő alakjain keresztül, a kertjében madáretetőt állító magánszemélyekig sok ezren segítik erőfeszítéseinket.

Kérjük, csatlakozzon hozzájuk Ön is, és támogassa adója 1%-val egyesületünket!

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület
Adószám: 19001243-2-43

Kapcsolódó hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) „Év madara” rajzpályázatot hirdet óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriákban!

Fotó: Simay Gábor

A VVM felmérések első eseménye most januárban lesz, az év első hóközepi felmérésével, mely egybe esik az európai télközepi számlálással. Az idei első hóközepi számlálást január 13. és 16. között kell elvégezni.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület  (MME) 1979-ben indította el az "Év madara" akciót, melynek célja természetvédelmi problémákkal érintett fajok, madárcsoportok társadalmi szintű bemutatása. Ezt követően indult el hasonló céllal az Év hüllője / Év kétéltűje (évenként váltakozva) program 2012-ben, majd az Év lepkéje 2023-ban.