Ajándékozzon öko-túrát karácsonyra!

Bizonyára még sokan nem tudják, hogy mivel kedveskedjenek családjuknak, barátaiknak, munkatársaiknak karácsonyra. Ha valami különleges ajándékot szeretne adni, lepje meg szeretteit egy MME öko-túra utalvánnyal. Az utalvány 2012-ben az MME szakemberei által vezetett túrákon (madármegfigyelés, lepkemegfigyelés, stb.) váltható be maximum 4 fő részére. Az utalványok 20, 30, 40, 50 és 60 ezer forintos értékben vásárolhatók.

rétisas (fotó: Orbán Zoltán)


 Most még csak azt kell eldöntenie, hogy milyen összeget kíván erre a célra fordítani és azt átutalni a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület számlaszámára (11712004-20011215-00000000).

öko-túra utalvány 2012
Öko-túra utalvány 2012A közleményben fontos feltüntetni a befizető nevét és azt, hogy öko-túra utalvány 2012. Az átutalásról értesítse az öko-túra program vezetőjét, Fatér Imrét (birding@mme.hu; +36-30/445-6856). Az utalványt az egyesület a kért címre küldi. A részletekről elég jövőre egyeztetni a program vezetőjével.

További információ >>Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!Fatér Imre
A fenti kis képen rétisas látható
(fotó: Orbán Zoltán
)


Kapcsolódó hírek

CTT  vevő telepítése ( Fotó: Németh Ákos)

A Kolon-tavi Madárvárta szervezésében két évtizede kutatják magyar madarászok a Balkán-félsziget és a Mediteráneum vizes élőhelyeit. A vizsgálódás tárgya egy alig 10 grammos rejtett életmódú nádiposzátánk a fülemülesitke! 2001 óta 19 helyszínen 45 expedíció szerveződött. A Mostani expedicióra az MME szakemberei is elkísérték a csapatot.

Erdei fülesbagoly (balra) és réti fülesbagoly a 2021. évi felmérésben (Fotó: Gecser István és Zsiga Balázs)

Az MME a lakosság és a média segítségét kérte a Magyarországon telelő erdei fülesbagoly csapatok országos felméréséhez január végén. A most elkészült összesítés alapján az összefogás ismét sikeres volt. A minden eddiginél több beérkező adat alapján tudjuk, hogy hazánk legalább 670 településén, 991 helyszínen, 16 455 erdei fülesbagoly telelt.

Közönséges lábatlangyík a Várhegy oldalában

Az elmúlt években országszerte egyre gyakrabban kerül sor régi épületek, omladozó kerítések elhagyott telkek felújítására. Az új tulajdonosok, legyenek azok magánszemélyek, cégek, önkormányzatok vagy maga a kormány, sokszor hatalmas hévvel, pénzt nem sajnálva valami újat, csillógót, modernt igyekeznek létrehozni az egykori ingatlanok megkopott, elhagyott, látszólag elhanyagolt...