Akadálymentes Égbolt megállapodás

A MAVIR Zrt. székházában 2012. november 16-án tartották az Akadálymentes Égbolt Megállapodás idei Koordinációs Bizottsági ülését, ahol a partnerek beszámoltak az elmúlt egy év folyamán végzett madárvédelemmel kapcsolatos tevékenységükről.

MAVIR megállapodás (Fotó: Bagyura János)


Ez alkalommal új tagszervezettel bővült a résztvevők köre, ugyanis a Koordinációs Bizottsági ülés első, ünnepélyes napirendi pontjaként a MAVIR Zrt. is aláírta az Akadálymentes Égbolt Megállapodáshoz történő csatlakozását.

Megállapodás aláírása (Fotó: Bagyura János)
Megállapodás aláírása
(Fotó: Bagyura János)


A magyar villamosenergia-rendszer megbízható, hatékony és biztonságos irányításáért felelős szervezet csatlakozása mellett az esemény egyben a MAVIR Zrt. és az MME között korábban létrejött megállapodás 2013. évre történő meghosszabbítására is jó alkalmat teremtett.Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta! Bagyura János, Solt SzabolcsKapcsolódó hírek

A nagyfülű denevér jó állapotú erdőink fokozottan védett faja (Fotó: Forrásy Cs.)

A mérsékelt égövi denevérek között a kisebb elterjedési területtel rendelkező fajok közé, hazánkban a ritkább fajok közé tartozik. Európán kívül a Fekete-tenger környékén, illetve a Kaukázusban él.

Harkályvédelmi tréning

Az MME Harkályvédelmi Szakosztályának szervezésében az Ifjúsági Tagozat 27 jelenlegi és leendő tagja (13 Helyi Csoport képviseletében) vehetett részt egy igen jó hangulatú harkályos tréningen az október 15-17-ei hétvégén. Szállásunk a börzsönyi Hiúz házban volt, ahol első este megismerkedhettünk a Szakosztály munkájával és céljaival, Cserép György megnyitó előadásából....

Gatyáskuvik a szegedi Fehér-tavon (Fotó: Tokody Béla)

A gatyáskuvik (Aegolius fenereus) rendkívül ritka kóborló és fészkelő bagolyfaj. 2021. október 19 -én egy fiatal példány került kézre a szegedi Fehér-tavon működő madárgyűrűző állomáson.