Akciós sasfigyelő öko-túra MME tagok részére!

Télen nem csak a Kárpát-medencéből, de távolabbi vidékekről is kóborló sasok tucatjai keresik fel a táplálékban bővelkedő alföldi területeket, ahol hosszabb-rövidebb időt el is töltenek. Az MME vezetett túrái keretében a résztvevők szemtanúi lehetnek csodálatos repülésüknek, zsákmányszerzésüknek, és megfigyelhetik a jóllakottan pihenő, tollászkodó kisebb-nagyobb sas csoportokat is. Ezeken a bárki által igénybe vehető túrákon az MME tagjai most 20% kedvezménnyel vehetnek részt.

Parlagi- és réti sas (Fotó: Motkó Béla).


A túra részleteiről itt olvashat >>


Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


A felső kis képen a túra két leggyakoribb sas faja:
parlagi és rétisas látható (Fotó: Motkó Béla)

Kapcsolódó hírek

2021 év madara szavazás fajai (balról jobbra): cigánycsuk, kis őrgébics, sordély (grafikák: Kókay Szabolcs)

A 2021 év madara szavazás mindhárom énekesmadár faja az agrár élőhelyekhez kötődik, ezért az itt folyó gazdálkodási gyakorlat indikátor madarainak is tekinthetők. A nagytáblás, sok kemikáliát használó, intenzív kultúrák élőhely átalakítása mindegyikükre negatívan hat. Ezért bármely madár kapja is a legtöbb szavazatot, általa 2021-ben fokozott figyelmet tudunk fordítani a...

Szeretettel meghívjuk az érdeklődőket 2020. július 24-én 14 órakor kezdődő Vönöczky Schenk Jakab mellszobrának felavatására.

Felnőtt kategória, I. helyezett: Nagy Eszter Lelle

Az idei évben meghirdetett „Nem mind mérges, ami fekete” című rajzpályázatunkra az ország számos pontjáról, összesen 717 egyedi, igényes és ötletes pályamunka érkezett. Úgy gondoljuk, rajzpályázatunk elérte célját: az alkotóknak sikerült megmutatni a keresztes vipera és a melanisztikus erdei siklók, kockás siklók és vízisiklók szépségét és különlegességét.