Állatok Karácsonya a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertjében

2013. december 27-én Debrecenben a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertjében az  „Állatok Karácsonya” rendezvény keretein belül 11:00 órától bemutató madárgyűrűzést és „Téli madárvédelem” címmel tájékoztatót tart a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Hajdú-Bihari Helyi Csoportja. Az MME tagok a tagkártyájuk felmutatásával 700 Ft-os jegyáron vehetnek részt a programon.

További programok:

10:00  Nyilvános szülői értekezlet az örökbefogadók számára a felújított Majomházban majomkenyér és majomtea kóstolóval egybekötve
10:30 Az állatok ünnepi ebédjének „felszolgálása” szakvezetéssel. A séta a következő helyszíneket érinti: fehérkezű gibbonok, nílusi vízilovak, zsiráfok, az Afrika ház madarai, a Terrárium lakói.
11:00 Madárgyűrűzési bemutató, Téli madárvédelem- Tanácsok a madarak téli etetéséhez
11:00, 12:00 és 13:00  A négy évszak állatkertje – filmvetítés a megújult Majomházban

 

MME adhat vonal: 13600/40

Hívásával 250 Ft-tal támogatja az MME madárvédelmi munkáját.
Köszönjük!

 

 

Koczka András
MME Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoport

Kapcsolódó hírek

2021 év madara szavazás fajai (balról jobbra): cigánycsuk, kis őrgébics, sordély (grafikák: Kókay Szabolcs)

A 2021 év madara szavazás mindhárom énekesmadár faja az agrár élőhelyekhez kötődik, ezért az itt folyó gazdálkodási gyakorlat indikátor madarainak is tekinthetők. A nagytáblás, sok kemikáliát használó, intenzív kultúrák élőhely átalakítása mindegyikükre negatívan hat. Ezért bármely madár kapja is a legtöbb szavazatot, általa 2021-ben fokozott figyelmet tudunk fordítani a...

Szeretettel meghívjuk az érdeklődőket 2020. július 24-én 14 órakor kezdődő Vönöczky Schenk Jakab mellszobrának felavatására.

Felnőtt kategória, I. helyezett: Nagy Eszter Lelle

Az idei évben meghirdetett „Nem mind mérges, ami fekete” című rajzpályázatunkra az ország számos pontjáról, összesen 717 egyedi, igényes és ötletes pályamunka érkezett. Úgy gondoljuk, rajzpályázatunk elérte célját: az alkotóknak sikerült megmutatni a keresztes vipera és a melanisztikus erdei siklók, kockás siklók és vízisiklók szépségét és különlegességét.