Állatok Karácsonya a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertjében

2013. december 27-én Debrecenben a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertjében az  „Állatok Karácsonya” rendezvény keretein belül 11:00 órától bemutató madárgyűrűzést és „Téli madárvédelem” címmel tájékoztatót tart a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Hajdú-Bihari Helyi Csoportja. Az MME tagok a tagkártyájuk felmutatásával 700 Ft-os jegyáron vehetnek részt a programon.

További programok:

10:00  Nyilvános szülői értekezlet az örökbefogadók számára a felújított Majomházban majomkenyér és majomtea kóstolóval egybekötve
10:30 Az állatok ünnepi ebédjének „felszolgálása” szakvezetéssel. A séta a következő helyszíneket érinti: fehérkezű gibbonok, nílusi vízilovak, zsiráfok, az Afrika ház madarai, a Terrárium lakói.
11:00 Madárgyűrűzési bemutató, Téli madárvédelem- Tanácsok a madarak téli etetéséhez
11:00, 12:00 és 13:00  A négy évszak állatkertje – filmvetítés a megújult Majomházban

 

MME adhat vonal: 13600/40

Hívásával 250 Ft-tal támogatja az MME madárvédelmi munkáját.
Köszönjük!

 

 

Koczka András
MME Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoport

Kapcsolódó hírek

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázat indult. Magánszemélyek kezdeményezésére új fotópályázat indult Birdo – Az év madárfotósa néven. Idén elsősorban a hazai madárfotósokat kívánják megszólítani, de szívesen fogadnak külföldről is résztvevőket. Nevezési díj nincs, a pályázat mindenki számára nyitott.

Ti döntitek el, hogy ki legyen 2023-ban az év madara. Szavazz a hír alatti felületen július 25-ig! A  kampány a vizes élőhely egyik legjellemzőbb és legfontosabb élőhelyére, a parti nádasok fontosságára és védelmére kívánja felhívni a figyelmet. 

Denevérszállás takarítása (Fotó: Boldogh Sándor)

Első hallásra talán furcsának tűnhet az, hogy porszívóval is lehet denevéreket védeni, de így van. Márpedig minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy segítsünk nekik, mert az épületlakó kolóniák gyorsuló ütemben veszítik el szálláshelyeiket.