Állatok Karácsonya a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertjében

2013. december 27-én Debrecenben a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertjében az  „Állatok Karácsonya” rendezvény keretein belül 11:00 órától bemutató madárgyűrűzést és „Téli madárvédelem” címmel tájékoztatót tart a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Hajdú-Bihari Helyi Csoportja. Az MME tagok a tagkártyájuk felmutatásával 700 Ft-os jegyáron vehetnek részt a programon.

További programok:

10:00  Nyilvános szülői értekezlet az örökbefogadók számára a felújított Majomházban majomkenyér és majomtea kóstolóval egybekötve
10:30 Az állatok ünnepi ebédjének „felszolgálása” szakvezetéssel. A séta a következő helyszíneket érinti: fehérkezű gibbonok, nílusi vízilovak, zsiráfok, az Afrika ház madarai, a Terrárium lakói.
11:00 Madárgyűrűzési bemutató, Téli madárvédelem- Tanácsok a madarak téli etetéséhez
11:00, 12:00 és 13:00  A négy évszak állatkertje – filmvetítés a megújult Majomházban

 

MME adhat vonal: 13600/40

Hívásával 250 Ft-tal támogatja az MME madárvédelmi munkáját.
Köszönjük!

 

 

Koczka András
MME Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoport

Kapcsolódó hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) „Év madara” rajzpályázatot hirdet óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriákban!

Fotó: Simay Gábor

A VVM felmérések első eseménye most januárban lesz, az év első hóközepi felmérésével, mely egybe esik az európai télközepi számlálással. Az idei első hóközepi számlálást január 13. és 16. között kell elvégezni.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület  (MME) 1979-ben indította el az "Év madara" akciót, melynek célja természetvédelmi problémákkal érintett fajok, madárcsoportok társadalmi szintű bemutatása. Ezt követően indult el hasonló céllal az Év hüllője / Év kétéltűje (évenként váltakozva) program 2012-ben, majd az Év lepkéje 2023-ban.