Állatok Karácsonya a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertjében

2013. december 27-én Debrecenben a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertjében az  „Állatok Karácsonya” rendezvény keretein belül 11:00 órától bemutató madárgyűrűzést és „Téli madárvédelem” címmel tájékoztatót tart a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Hajdú-Bihari Helyi Csoportja. Az MME tagok a tagkártyájuk felmutatásával 700 Ft-os jegyáron vehetnek részt a programon.

További programok:

10:00  Nyilvános szülői értekezlet az örökbefogadók számára a felújított Majomházban majomkenyér és majomtea kóstolóval egybekötve
10:30 Az állatok ünnepi ebédjének „felszolgálása” szakvezetéssel. A séta a következő helyszíneket érinti: fehérkezű gibbonok, nílusi vízilovak, zsiráfok, az Afrika ház madarai, a Terrárium lakói.
11:00 Madárgyűrűzési bemutató, Téli madárvédelem- Tanácsok a madarak téli etetéséhez
11:00, 12:00 és 13:00  A négy évszak állatkertje – filmvetítés a megújult Majomházban

 

MME adhat vonal: 13600/40

Hívásával 250 Ft-tal támogatja az MME madárvédelmi munkáját.
Köszönjük!

 

 

Koczka András
MME Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoport

Kapcsolódó hírek

A tavaly útjára indított TermészetLesen adatgyűjtő program moduljai közül három jelenleg is aktív, s ennek apropóján a felmérésekhez kedvet érző önkénteseknek elindítunk egy két hónapos kihívást.

fecskeles

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) TermészetLesen programjának következő állomása a Fecskeles, leánykori nevén Fecskefigyelő. A 13 éves adatbázis a fecskék védelmének évében, 2010-ben indult, így ideje volt egy frissítésnek! A TermészetLesen program többi adatbázisához hasonlóan a Fecskeles célja a lakosság bevonása a környezetünkben élő madarak...

Május 12-én, pénteken zajlott a felső tagozatosoknak rendezett MADARAK ÉS FÁK NAPJA ORSZÁGOS CSAPATVERSENY döntője Budapesten. A csapatoknak nádi madarakkal, az év fájával, az év kétéltűjével, az év lepkéjével és a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnia, valamint lejátszott madárhangok felismerésében is összemérték tudásukat.