Almaszüreti rendezvényen járt az MME

Az október 12-13-ai hétvégén az MME Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoportja részt vett, a derecskei BoldAgro Kft. almaszüreti rendezvényén. Az MME standnál a látogatók megismerkedhettek az egyesület főbb tevékenységeivel, kiemelten a „Madárbarát kert” programmal. Az odúkiállítás és a szakmai tanácsok sokakat saját odú kihelyezésére sarkalltak. Az almáskerti programokon több mint 900 látogató vett részt.

A gyümölcsösben tett séta során számos madárvédelmi ismerettel gazdagodhattak a csoportok, madaras játékokban vehettek részt, madárvédelmi előadásokat hallgathattak meg és megkóstolhatták a különféle almafajtákat és az azokból készült friss almalevet.
 

Standolás (Fotó: Koczka András) Benutató (Fotó: Koczka András)
Ismeretterjesztő programok az almaszüreten
(Fotók: Koczka András)


A hétvége során az MME madárgyűrűzési bemutatókat is tartott, ahol a kilátogatók olyan fajokkal találkozhattak testközelből, mint a vörösbegy, a csilpcsalpfüzike, vagy a mezei veréb, miközben sokat tanulhattak a madarak vonulásának kutatásáról is.

Az ízletes babgulyás és az almás palacsinta csak emelte a rendezvény színvonalát. Reméljük, minél több – ehhez hasonló - jó hangulatú almaszüreti mulatságon vehet még részt az MME Derecskén.
 

MME adhat vonal: 13600/40
Hívásával 250 Ft-tal támogatja az MME madárvédelmi munkáját.
Köszönjük!

 

 

Koczka András
MME Területi Iroda vezető

Kapcsolódó hírek

A tavaly útjára indított TermészetLesen adatgyűjtő program moduljai közül három jelenleg is aktív, s ennek apropóján a felmérésekhez kedvet érző önkénteseknek elindítunk egy két hónapos kihívást.

fecskeles

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) TermészetLesen programjának következő állomása a Fecskeles, leánykori nevén Fecskefigyelő. A 13 éves adatbázis a fecskék védelmének évében, 2010-ben indult, így ideje volt egy frissítésnek! A TermészetLesen program többi adatbázisához hasonlóan a Fecskeles célja a lakosság bevonása a környezetünkben élő madarak...

Május 12-én, pénteken zajlott a felső tagozatosoknak rendezett MADARAK ÉS FÁK NAPJA ORSZÁGOS CSAPATVERSENY döntője Budapesten. A csapatoknak nádi madarakkal, az év fájával, az év kétéltűjével, az év lepkéjével és a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnia, valamint lejátszott madárhangok felismerésében is összemérték tudásukat.