Almaszüreti rendezvényen járt az MME

Az október 12-13-ai hétvégén az MME Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoportja részt vett, a derecskei BoldAgro Kft. almaszüreti rendezvényén. Az MME standnál a látogatók megismerkedhettek az egyesület főbb tevékenységeivel, kiemelten a „Madárbarát kert” programmal. Az odúkiállítás és a szakmai tanácsok sokakat saját odú kihelyezésére sarkalltak. Az almáskerti programokon több mint 900 látogató vett részt.

A gyümölcsösben tett séta során számos madárvédelmi ismerettel gazdagodhattak a csoportok, madaras játékokban vehettek részt, madárvédelmi előadásokat hallgathattak meg és megkóstolhatták a különféle almafajtákat és az azokból készült friss almalevet.
 

Standolás (Fotó: Koczka András) Benutató (Fotó: Koczka András)
Ismeretterjesztő programok az almaszüreten
(Fotók: Koczka András)


A hétvége során az MME madárgyűrűzési bemutatókat is tartott, ahol a kilátogatók olyan fajokkal találkozhattak testközelből, mint a vörösbegy, a csilpcsalpfüzike, vagy a mezei veréb, miközben sokat tanulhattak a madarak vonulásának kutatásáról is.

Az ízletes babgulyás és az almás palacsinta csak emelte a rendezvény színvonalát. Reméljük, minél több – ehhez hasonló - jó hangulatú almaszüreti mulatságon vehet még részt az MME Derecskén.
 

MME adhat vonal: 13600/40
Hívásával 250 Ft-tal támogatja az MME madárvédelmi munkáját.
Köszönjük!

 

 

Koczka András
MME Területi Iroda vezető

Kapcsolódó hírek

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázat indult. Magánszemélyek kezdeményezésére új fotópályázat indult Birdo – Az év madárfotósa néven. Idén elsősorban a hazai madárfotósokat kívánják megszólítani, de szívesen fogadnak külföldről is résztvevőket. Nevezési díj nincs, a pályázat mindenki számára nyitott.

Ti döntitek el, hogy ki legyen 2023-ban az év madara. Szavazz a hír alatti felületen július 25-ig! A  kampány a vizes élőhely egyik legjellemzőbb és legfontosabb élőhelyére, a parti nádasok fontosságára és védelmére kívánja felhívni a figyelmet. 

Denevérszállás takarítása (Fotó: Boldogh Sándor)

Első hallásra talán furcsának tűnhet az, hogy porszívóval is lehet denevéreket védeni, de így van. Márpedig minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy segítsünk nekik, mert az épületlakó kolóniák gyorsuló ütemben veszítik el szálláshelyeiket.