Almaszüreti rendezvényen járt az MME

Az október 12-13-ai hétvégén az MME Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoportja részt vett, a derecskei BoldAgro Kft. almaszüreti rendezvényén. Az MME standnál a látogatók megismerkedhettek az egyesület főbb tevékenységeivel, kiemelten a „Madárbarát kert” programmal. Az odúkiállítás és a szakmai tanácsok sokakat saját odú kihelyezésére sarkalltak. Az almáskerti programokon több mint 900 látogató vett részt.

A gyümölcsösben tett séta során számos madárvédelmi ismerettel gazdagodhattak a csoportok, madaras játékokban vehettek részt, madárvédelmi előadásokat hallgathattak meg és megkóstolhatták a különféle almafajtákat és az azokból készült friss almalevet.
 

Standolás (Fotó: Koczka András) Benutató (Fotó: Koczka András)
Ismeretterjesztő programok az almaszüreten
(Fotók: Koczka András)


A hétvége során az MME madárgyűrűzési bemutatókat is tartott, ahol a kilátogatók olyan fajokkal találkozhattak testközelből, mint a vörösbegy, a csilpcsalpfüzike, vagy a mezei veréb, miközben sokat tanulhattak a madarak vonulásának kutatásáról is.

Az ízletes babgulyás és az almás palacsinta csak emelte a rendezvény színvonalát. Reméljük, minél több – ehhez hasonló - jó hangulatú almaszüreti mulatságon vehet még részt az MME Derecskén.
 

MME adhat vonal: 13600/40
Hívásával 250 Ft-tal támogatja az MME madárvédelmi munkáját.
Köszönjük!

 

 

Koczka András
MME Területi Iroda vezető

Kapcsolódó hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) „Év madara” rajzpályázatot hirdet óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriákban!

Fotó: Simay Gábor

A VVM felmérések első eseménye most januárban lesz, az év első hóközepi felmérésével, mely egybe esik az európai télközepi számlálással. Az idei első hóközepi számlálást január 13. és 16. között kell elvégezni.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület  (MME) 1979-ben indította el az "Év madara" akciót, melynek célja természetvédelmi problémákkal érintett fajok, madárcsoportok társadalmi szintű bemutatása. Ezt követően indult el hasonló céllal az Év hüllője / Év kétéltűje (évenként váltakozva) program 2012-ben, majd az Év lepkéje 2023-ban.