Almaszüreti rendezvényen járt az MME

Az október 12-13-ai hétvégén az MME Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoportja részt vett, a derecskei BoldAgro Kft. almaszüreti rendezvényén. Az MME standnál a látogatók megismerkedhettek az egyesület főbb tevékenységeivel, kiemelten a „Madárbarát kert” programmal. Az odúkiállítás és a szakmai tanácsok sokakat saját odú kihelyezésére sarkalltak. Az almáskerti programokon több mint 900 látogató vett részt.

A gyümölcsösben tett séta során számos madárvédelmi ismerettel gazdagodhattak a csoportok, madaras játékokban vehettek részt, madárvédelmi előadásokat hallgathattak meg és megkóstolhatták a különféle almafajtákat és az azokból készült friss almalevet.
 

Standolás (Fotó: Koczka András) Benutató (Fotó: Koczka András)
Ismeretterjesztő programok az almaszüreten
(Fotók: Koczka András)


A hétvége során az MME madárgyűrűzési bemutatókat is tartott, ahol a kilátogatók olyan fajokkal találkozhattak testközelből, mint a vörösbegy, a csilpcsalpfüzike, vagy a mezei veréb, miközben sokat tanulhattak a madarak vonulásának kutatásáról is.

Az ízletes babgulyás és az almás palacsinta csak emelte a rendezvény színvonalát. Reméljük, minél több – ehhez hasonló - jó hangulatú almaszüreti mulatságon vehet még részt az MME Derecskén.
 

MME adhat vonal: 13600/40
Hívásával 250 Ft-tal támogatja az MME madárvédelmi munkáját.
Köszönjük!

 

 

Koczka András
MME Területi Iroda vezető

Kapcsolódó hírek

2021 év madara szavazás fajai (balról jobbra): cigánycsuk, kis őrgébics, sordély (grafikák: Kókay Szabolcs)

A 2021 év madara szavazás mindhárom énekesmadár faja az agrár élőhelyekhez kötődik, ezért az itt folyó gazdálkodási gyakorlat indikátor madarainak is tekinthetők. A nagytáblás, sok kemikáliát használó, intenzív kultúrák élőhely átalakítása mindegyikükre negatívan hat. Ezért bármely madár kapja is a legtöbb szavazatot, általa 2021-ben fokozott figyelmet tudunk fordítani a...

Szeretettel meghívjuk az érdeklődőket 2020. július 24-én 14 órakor kezdődő Vönöczky Schenk Jakab mellszobrának felavatására.

Felnőtt kategória, I. helyezett: Nagy Eszter Lelle

Az idei évben meghirdetett „Nem mind mérges, ami fekete” című rajzpályázatunkra az ország számos pontjáról, összesen 717 egyedi, igényes és ötletes pályamunka érkezett. Úgy gondoljuk, rajzpályázatunk elérte célját: az alkotóknak sikerült megmutatni a keresztes vipera és a melanisztikus erdei siklók, kockás siklók és vízisiklók szépségét és különlegességét.