Apaj, a jeladós fehér gólyánk hazafelé tart

Apaj, a tavalyi kelésű, jeladós fehér gólyánk április közepén elindult észak felé. Tanzánia középső részéről több mint 3000 km-t megtéve, már Szudán északi részén jár.

fehér gólya (fotó: Orbán Zoltán)


Egy kis kitérő után, Kartúmnál rátért arra az útvonalra, amelyet ősszel is használt. Nagyon határozottan jön, ha így halad, akkor három hét múlva itthon lesz.

Apaj vonulási térképét itt találják >>
Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!
Az MME Fehérgólya-védelmi programját a
Cora Íz és Hagyomány üzletága
támogatja
.


Kapcsolódó hírek

Daruvonulás Hadarics Tibor

Az utóbbi évtizedben egyre több darvat (Grus grus) lehet megfigyelni a Dunántúlon az őszi vonulás során (október-november). Nyugat-délnyugat felé repülő csapataikkal szinte bárhol lehet találkozni a Dunántúlon az említett időszakban, de éjszakázásra egyelőre csak a Fertőn állnak meg.

A közelmúltban lezárult az Európai Unió által finanszírozott Bat4Man pályázat, melynek egyik legfontosabb célkitűzése az volt, hogy hatékony gyakorlati beavatkozások történjenek az épületlakó denevérek érdekében.

2022. november 26. Tatai Öreg-tó, Építők parki madármegfigyelő torony. Szervező: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportja, Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület. Védnök: Michl József, Tata város polgármestere. A rendezvény díszvendége: a 25 éves Duna-Ipoly Nemzeti Park. A rendezvény középpontjában: a...