Az idén ismét megszervezzük lepke- és természetvédelmi táborunkat

Az MME Lepkevédelmi Munkacsoportja az idén is megszervezi lepke- és természetvédelmi táborát. A táborba olyan fiatalokat várnak, akiket érdekel, hogy milyen módszerekkel lehet megőrizni egy lepkékben gazdag Natura 2000 területet, hogy dolgoznak a rovarász kutatók, vagy egyszerűen csak szeretnek gyönyörködni a színpompás pillangókban.

káposztalepke (fotó: Orbán Zoltán)Helyszín: Tard ( Bükk-hegység: Bükkalja ) (Egertől kb. 20 km-re, 3-as főút mellett található).
Időpont: 2011. július 05. - 09. (kedd – szombat, 5 nap – 4 éjszaka)
Korosztály: 14 – 23 éves fiatalok (középiskolai tanulók, főiskolai-egyetemi hallgatók)
Elhelyezés: a falu szélén lévő vendégházban (több szoba, emeletes ágyak, WC, zuhanyzó).
Részvételi díj: 20.000 Ft / fő.
Jelentkezési határidő: 2011. június 15.


Fontos információk:

  • Megérkezés: július 05-én (kedden) folyamatosan fogadjuk a résztvevőket egész nap.
  • A részvételi díjat a helyszínre érkezéskor kell befizetni. Ez magába foglalja: a szállást, napi 3-szori étkezést - 1 meleg, 2 hideg (a megérkezés napján nincs), érdekes programokat meghívott előadókkal, autós szállítást a helyszínen, lovaglási lehetőséget.
  • Kiemelt programok: nappali lepke megfigyelés, éjjeli lepkegyűjtés fénycsapdával, madár-gyűrűzés, éjszakai denevérhálózás és hangdetektoros megfigyelés, vetítéses előadások.
  • Hozni érdemes: első napra hideg élelem, terepi ruházat, hálózsák, elemlámpa, fényképezőgép, jegyzetfüzet, szúnyog-kullancs riasztó.  


További információk és jelentkezés:

Kozma Péter
20/563-5955
conversa@freemail.hu    


A jelentkezési lap letölthető innen >>


Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kapcsolódó hírek

Schmidt Egon a Kossuth-díjjal (fotó: Haraszthy László)

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 91 éves korában, ma hajnalban elhunyt Schmidt Egon, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Tiszteletbeli elnöke, Kossuth-díjas író, aki egész életét a madaraknak, a madárvédelemnek és az ismeretterjesztésnek szentelte. Életével mindannyiunk számára példát mutatott természetszeretetből, emberségből, személyiségével természetvédők...

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) „Év madara” rajzpályázatot hirdet óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriákban!

Fotó: Simay Gábor

A VVM felmérések első eseménye most januárban lesz, az év első hóközepi felmérésével, mely egybe esik az európai télközepi számlálással. Az idei első hóközepi számlálást január 13. és 16. között kell elvégezni.