Az idén ismét megszervezzük lepke- és természetvédelmi táborunkat

Az MME Lepkevédelmi Munkacsoportja az idén is megszervezi lepke- és természetvédelmi táborát. A táborba olyan fiatalokat várnak, akiket érdekel, hogy milyen módszerekkel lehet megőrizni egy lepkékben gazdag Natura 2000 területet, hogy dolgoznak a rovarász kutatók, vagy egyszerűen csak szeretnek gyönyörködni a színpompás pillangókban.

káposztalepke (fotó: Orbán Zoltán)Helyszín: Tard ( Bükk-hegység: Bükkalja ) (Egertől kb. 20 km-re, 3-as főút mellett található).
Időpont: 2011. július 05. - 09. (kedd – szombat, 5 nap – 4 éjszaka)
Korosztály: 14 – 23 éves fiatalok (középiskolai tanulók, főiskolai-egyetemi hallgatók)
Elhelyezés: a falu szélén lévő vendégházban (több szoba, emeletes ágyak, WC, zuhanyzó).
Részvételi díj: 20.000 Ft / fő.
Jelentkezési határidő: 2011. június 15.


Fontos információk:

  • Megérkezés: július 05-én (kedden) folyamatosan fogadjuk a résztvevőket egész nap.
  • A részvételi díjat a helyszínre érkezéskor kell befizetni. Ez magába foglalja: a szállást, napi 3-szori étkezést - 1 meleg, 2 hideg (a megérkezés napján nincs), érdekes programokat meghívott előadókkal, autós szállítást a helyszínen, lovaglási lehetőséget.
  • Kiemelt programok: nappali lepke megfigyelés, éjjeli lepkegyűjtés fénycsapdával, madár-gyűrűzés, éjszakai denevérhálózás és hangdetektoros megfigyelés, vetítéses előadások.
  • Hozni érdemes: első napra hideg élelem, terepi ruházat, hálózsák, elemlámpa, fényképezőgép, jegyzetfüzet, szúnyog-kullancs riasztó.  


További információk és jelentkezés:

Kozma Péter
20/563-5955
conversa@freemail.hu    


A jelentkezési lap letölthető innen >>


Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kapcsolódó hírek

A tavaly útjára indított TermészetLesen adatgyűjtő program moduljai közül három jelenleg is aktív, s ennek apropóján a felmérésekhez kedvet érző önkénteseknek elindítunk egy két hónapos kihívást.

fecskeles

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) TermészetLesen programjának következő állomása a Fecskeles, leánykori nevén Fecskefigyelő. A 13 éves adatbázis a fecskék védelmének évében, 2010-ben indult, így ideje volt egy frissítésnek! A TermészetLesen program többi adatbázisához hasonlóan a Fecskeles célja a lakosság bevonása a környezetünkben élő madarak...

Május 12-én, pénteken zajlott a felső tagozatosoknak rendezett MADARAK ÉS FÁK NAPJA ORSZÁGOS CSAPATVERSENY döntője Budapesten. A csapatoknak nádi madarakkal, az év fájával, az év kétéltűjével, az év lepkéjével és a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnia, valamint lejátszott madárhangok felismerésében is összemérték tudásukat.