Az idén ismét megszervezzük lepke- és természetvédelmi táborunkat

Az MME Lepkevédelmi Munkacsoportja az idén is megszervezi lepke- és természetvédelmi táborát. A táborba olyan fiatalokat várnak, akiket érdekel, hogy milyen módszerekkel lehet megőrizni egy lepkékben gazdag Natura 2000 területet, hogy dolgoznak a rovarász kutatók, vagy egyszerűen csak szeretnek gyönyörködni a színpompás pillangókban.

káposztalepke (fotó: Orbán Zoltán)Helyszín: Tard ( Bükk-hegység: Bükkalja ) (Egertől kb. 20 km-re, 3-as főút mellett található).
Időpont: 2011. július 05. - 09. (kedd – szombat, 5 nap – 4 éjszaka)
Korosztály: 14 – 23 éves fiatalok (középiskolai tanulók, főiskolai-egyetemi hallgatók)
Elhelyezés: a falu szélén lévő vendégházban (több szoba, emeletes ágyak, WC, zuhanyzó).
Részvételi díj: 20.000 Ft / fő.
Jelentkezési határidő: 2011. június 15.


Fontos információk:

  • Megérkezés: július 05-én (kedden) folyamatosan fogadjuk a résztvevőket egész nap.
  • A részvételi díjat a helyszínre érkezéskor kell befizetni. Ez magába foglalja: a szállást, napi 3-szori étkezést - 1 meleg, 2 hideg (a megérkezés napján nincs), érdekes programokat meghívott előadókkal, autós szállítást a helyszínen, lovaglási lehetőséget.
  • Kiemelt programok: nappali lepke megfigyelés, éjjeli lepkegyűjtés fénycsapdával, madár-gyűrűzés, éjszakai denevérhálózás és hangdetektoros megfigyelés, vetítéses előadások.
  • Hozni érdemes: első napra hideg élelem, terepi ruházat, hálózsák, elemlámpa, fényképezőgép, jegyzetfüzet, szúnyog-kullancs riasztó.  


További információk és jelentkezés:

Kozma Péter
20/563-5955
conversa@freemail.hu    


A jelentkezési lap letölthető innen >>


Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kapcsolódó hírek

Madármegfigyelés (fotó: Orbán Zoltán)

A hagyományosan október első hétvégéjére meghirdetett nemzetközi programon 2022-ben 32 BirdLife-partner ország madártani szervezete, köztük hazánk képviselője, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) vett részt.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Lepkevédelmi Szakosztálya közönségszavazást hirdet 2023 Év lepkéje kapcsán. A 2023-ban először induló program keretében három jelöltre lehet szavazni. Egy nappali lepkére, a fecskefarkú pillangóra, egy éjszakai lepkére, a nagy éjjeli pávaszemre, valamint egy nappal aktív “molylepkére”, a fehérgyűrűs csüngőlepkére).  A...

A most megjelent „A világ madarainak helyzete” (State of the World’s Birds 2022) című jelentés az eddigi legaggasztóbb képet festi a madarak, és ezzel együtt a Földi élet jövőjét illetően. Az adatok szerint a madárfajok közel felének az állománya hanyatlik, számos populáció egyedszáma kritikusan alacsony. Jelenleg minden nyolcadik madárfaj a kihalás szélére sodródott.1