Az MME a Szabadidő 2006 kiállításon

Az elmúlt héten szerdától vasárnapig tartott az idei Szabadidő 2006 kiállítás, azon belül a Fegyver-Horgászat-Vadászat kiállítás és vásár, amelyen Egyesületünk is részt vett, a Natura 2000 munkacsoport (WWF, CEEWEB és MTvSZ) többi tagjával közös standon.

Szerveztünk és tartottunk továbbá előadásokat, és rengeteg egyesületi, és/vagy munkánkhoz kapcsolódó filmet vetítettünk.
Elsődleges célunk a természetvédelem, azon belül is a Natura 2000 "képviselete" és népszerűsítése volt egy nem szokványos közegben, a vadászpavilon kellős közepén. Ezen felül az MME-Természetbarátok Boltja is árusított a standon. Az eredményeket, vagyis a tájékoztató munka sikerét nyilván nehéz most kalkulálni, mégis kifejezetten hasznos volt a munkánk, legalábbis az elosztogatott szóróanyagokból, a kitöltött természetvédelmi totókból és a számtalan beszélgetésből ítélve. A többit majd meglátjuk.

Köszönjük a segítséget mindazoknak, akik bármilyen módon részt vettek a stand fel- és leépítésében, üzemeltetésében, az előadások lebonyolításában és minden másban. Köszönet illeti az MME Titkárság valamennyi munkatársát (szinte mindenkinek jutott valami a szervezésből), az MME Boltból Rottenhoffer Istvánt és Kókay Bencét. Köszönjük az előadóknak Halmos Gergőnek, Nádai Bélának, Demeter Ivánnak, Bagyura Jánosnak és Zsoldos Árpádnak, valamint a WWF Magyarország és a CEEWEB munkatársainak az előadásokat. Külön köszönet az önkénteseknek: Grecs Anitának, Duska Gizellának, Körmendi Jánosnak, Dezső Melindának és a WWF önkénteseinek. Köszönjük az Országos Magyar Vadászati Védegylet segítségét és támogatását, külön köszönet Török Henriknek. Végül, de nem utolsó sorban köszönjük a kedvezményes megjelenési lehetőséget a Hungexpo Rt-nek.

Králl Attila
Natura 2000 koordinátor

Kapcsolódó hírek

Rönkdepó (Fotó: Orbán Zoltán)

Nem csitulnak a kedélyek az augusztus 4-én megjelent tűzifarendelet kapcsán. Miközben az Agrárminisztérium képviselői a jogszabály szövegétől egyre távolodó magyarázatokat tesznek közzé, a rendelet visszavonására irányuló civil aláírásgyűjtéshez öt nap alatt több, mint 100 000-en csatlakoztak.

Erdőirtás (Fotó: Orbán Zoltán)

Soha nem látott társadalmi felzúdulást keltett a múlt héten megjelent kormányrendelet, amely az energiahiányra hivatkozva szélesre tárja a kapukat valamennyi védett erdőnk kitermelése előtt. A rendelet egyértelműen veszélyezteti hazánk legértékesebb erdeinek állapotát, és rendkívül súlyos élőhelyvesztést eredményezhet. A WWF Magyarország, az MME és más zöld szervezetek nyílt...

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület fővárosi Központi Irodája munkatársat keres, heti 40 órás pénzügyi projektasszisztensi munkakör betöltésére az Egyesület pályázati projektjeivel, kiemelten az EU LIFE programja által támogatott projektekkel kapcsolatos feladatok ellátására.