Az MME a Víz Világnapján

A Magyar Madártani Egyesület is részt vesz március 25-26-án a Víz Világnapi rendezvénysorozaton Budapesten.

A Kossuth téren ez alkalomból egy 1.800 hektoliteres üvegakvárium épül, amely felhívja a figyelmet a főváros legnagyobb környezetvédelmi beruházására, a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep építésére. A 20 méter hosszú virtuális akváriumba március 26-ig éjjel-nappal besétálhatunk, így közelről megismerkedhetünk a Duna halaival. A rendezvény fő attrakcióját társszervezetek, állami cégek és civil szervezetek részvétele teszi színesebbé.

Az MME standja hétvégén látogatható; a jeles nap alkalmából vízi élőlényekkel kapcsolatos hangfelismerés és játékok lesznek. A rendezvény célja, hogy különböző interaktív játékokon keresztül felhívjuk a figyelmet a vízi élőlények és életterük sebezhetőségére, a védelmüket segítő felelős magatartás erősítésére.

Az MME ezen a rendezvényen főleg gyerekeknek szóló programmal lesz jelen, ezért a látogatók a gyerekeknek készített MME juv piros madárkájával találkozhatnak.

Kapcsolódó hírek

Rönkdepó (Fotó: Orbán Zoltán)

Nem csitulnak a kedélyek az augusztus 4-én megjelent tűzifarendelet kapcsán. Miközben az Agrárminisztérium képviselői a jogszabály szövegétől egyre távolodó magyarázatokat tesznek közzé, a rendelet visszavonására irányuló civil aláírásgyűjtéshez öt nap alatt több, mint 100 000-en csatlakoztak.

Erdőirtás (Fotó: Orbán Zoltán)

Soha nem látott társadalmi felzúdulást keltett a múlt héten megjelent kormányrendelet, amely az energiahiányra hivatkozva szélesre tárja a kapukat valamennyi védett erdőnk kitermelése előtt. A rendelet egyértelműen veszélyezteti hazánk legértékesebb erdeinek állapotát, és rendkívül súlyos élőhelyvesztést eredményezhet. A WWF Magyarország, az MME és más zöld szervezetek nyílt...

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület fővárosi Központi Irodája munkatársat keres, heti 40 órás pénzügyi projektasszisztensi munkakör betöltésére az Egyesület pályázati projektjeivel, kiemelten az EU LIFE programja által támogatott projektekkel kapcsolatos feladatok ellátására.