Az MME az Országházban

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület idén ünnepli megalakulásának harmincadik évfordulóját. Az 1974. január 6-án alakult egyesület az Országház felsőházi üléstermében tartotta ünnepi ülését március 13-án.A mintegy 300 meghívott méltó környezetben emlékezhetett meg hazánk egyik legnagyobb természetvédelmi szervezetének sikereiről. A közgyűlésen felszólalt Rakonczay Zoltán, aki az 1-es sorszámú tagsági igazolványt birtokolja. Kállay György, az egyesület jelenlegi elnöke a harminc év alatt történteket idézte fel, Haraszthy László alapító tag az MME szakami tevékenységéről tartott előadást.

Az egyesület jövőjét, stratégiáját, a szervezet természetvédelmi igazgatója, Halmos Gergő mutatta be.

A közgyűlés második részében, az egyesületi kitüntetések átadása után Festetics Antal, majd Láng István tartott nagy érdeklődést kiváltó előadást.

A közgyűlésen készült képeket honlapunkon is megtekintheti!

További információ:
Bemutatkozunk | Képek az ünnepi ülésről | Interjú Kállay Györggyel az MME elnökével

Kapcsolódó hírek

Az MME Kétéltű–és Hüllővédelmi Szakosztálya az Év kétéltűje programhoz kapcsolódva 2023-ban is rajzpályázatot hirdet „Tócsalakó hegyisárkány – az alpesi gőte” címmel.

Gratulálunk!

Lezárult a barkóscinege rajzpályázat zsűrizése, a pályázatra közel 5000 alkotás érkezett, kicsiktől és nagyoktól.

Gólyales program

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) TermészetLesen programjának következő állomása a Gólyales!  A 19 éves múltra visszatekintő gólyafészek adatbázis teljesen megújult, sőt egy mobiltelefonos applikáció segítségével az adatszolgáltatás sokkal könnyebbé válik. A nemrég lezárult Téli Madárleshez hasonlóan a Gólyales akció célja a...