Az MME az Országházban

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület idén ünnepli megalakulásának harmincadik évfordulóját. Az 1974. január 6-án alakult egyesület az Országház felsőházi üléstermében tartotta ünnepi ülését március 13-án.A mintegy 300 meghívott méltó környezetben emlékezhetett meg hazánk egyik legnagyobb természetvédelmi szervezetének sikereiről. A közgyűlésen felszólalt Rakonczay Zoltán, aki az 1-es sorszámú tagsági igazolványt birtokolja. Kállay György, az egyesület jelenlegi elnöke a harminc év alatt történteket idézte fel, Haraszthy László alapító tag az MME szakami tevékenységéről tartott előadást.

Az egyesület jövőjét, stratégiáját, a szervezet természetvédelmi igazgatója, Halmos Gergő mutatta be.

A közgyűlés második részében, az egyesületi kitüntetések átadása után Festetics Antal, majd Láng István tartott nagy érdeklődést kiváltó előadást.

A közgyűlésen készült képeket honlapunkon is megtekintheti!

További információ:
Bemutatkozunk | Képek az ünnepi ülésről | Interjú Kállay Györggyel az MME elnökével

Kapcsolódó hírek

Daruvonulás Hadarics Tibor

Az utóbbi évtizedben egyre több darvat (Grus grus) lehet megfigyelni a Dunántúlon az őszi vonulás során (október-november). Nyugat-délnyugat felé repülő csapataikkal szinte bárhol lehet találkozni a Dunántúlon az említett időszakban, de éjszakázásra egyelőre csak a Fertőn állnak meg.

A közelmúltban lezárult az Európai Unió által finanszírozott Bat4Man pályázat, melynek egyik legfontosabb célkitűzése az volt, hogy hatékony gyakorlati beavatkozások történjenek az épületlakó denevérek érdekében.

2022. november 26. Tatai Öreg-tó, Építők parki madármegfigyelő torony. Szervező: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportja, Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület. Védnök: Michl József, Tata város polgármestere. A rendezvény díszvendége: a 25 éves Duna-Ipoly Nemzeti Park. A rendezvény középpontjában: a...