Az MME az Országházban

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület idén ünnepli megalakulásának harmincadik évfordulóját. Az 1974. január 6-án alakult egyesület az Országház felsőházi üléstermében tartotta ünnepi ülését március 13-án.A mintegy 300 meghívott méltó környezetben emlékezhetett meg hazánk egyik legnagyobb természetvédelmi szervezetének sikereiről. A közgyűlésen felszólalt Rakonczay Zoltán, aki az 1-es sorszámú tagsági igazolványt birtokolja. Kállay György, az egyesület jelenlegi elnöke a harminc év alatt történteket idézte fel, Haraszthy László alapító tag az MME szakami tevékenységéről tartott előadást.

Az egyesület jövőjét, stratégiáját, a szervezet természetvédelmi igazgatója, Halmos Gergő mutatta be.

A közgyűlés második részében, az egyesületi kitüntetések átadása után Festetics Antal, majd Láng István tartott nagy érdeklődést kiváltó előadást.

A közgyűlésen készült képeket honlapunkon is megtekintheti!

További információ:
Bemutatkozunk | Képek az ünnepi ülésről | Interjú Kállay Györggyel az MME elnökével

Kapcsolódó hírek

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázat indult. Magánszemélyek kezdeményezésére új fotópályázat indult Birdo – Az év madárfotósa néven. Idén elsősorban a hazai madárfotósokat kívánják megszólítani, de szívesen fogadnak külföldről is résztvevőket. Nevezési díj nincs, a pályázat mindenki számára nyitott.

Ti döntitek el, hogy ki legyen 2023-ban az év madara. Szavazz a hír alatti felületen július 25-ig! A  kampány a vizes élőhely egyik legjellemzőbb és legfontosabb élőhelyére, a parti nádasok fontosságára és védelmére kívánja felhívni a figyelmet. 

Denevérszállás takarítása (Fotó: Boldogh Sándor)

Első hallásra talán furcsának tűnhet az, hogy porszívóval is lehet denevéreket védeni, de így van. Márpedig minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy segítsünk nekik, mert az épületlakó kolóniák gyorsuló ütemben veszítik el szálláshelyeiket.