Az MME idén is várja a táborozni vágyókat

Természet iránt érdeklődő diákok, gyermekek, felnőttek, családok számára a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) mintegy tucatnyi tábort mutat be a most felfrissített „Táborok” menüpontja alatt.

füstifecskék kézbenOrszágosan jelenleg 9 megyében számos időponttal és turnussal, változatos témákkal és rengeteg élménnyel várunk mindenkit! Témák közül egy kis ízelítő: madárgyűrűzés, madarak kiszedése a befogóhálóból, költőodúkban a fészekalj és a fiókák ellenőrzése, madarászat, terepi felmérések, lepkehatározás, növényismeret, természetjárás, geológia, erdészet, vízivilág vizsgálata, köpethatározás, fecskeszámlálás, madárgondozás, fotózás. Gyűrűzőtáboraink egyik legnagyobb vonzerejét az adja, hogy a kézben tartott madarakkal testközelből lehet megismerkedni, amire a szabad természetben ritkán van lehetőség.Kézben tartott jégmadár (fotó: Patkós Gábor)


A következő hetekben újabb tábori helyszínek kerülnek fel a listába, így ha most nem találta meg a megfelelőt, érdemes később újra áttekinteni.
Van olyan helyszín ahol kötetlenül akár 1-2 napra is várják a természetet szerető érdeklődőket, ám van, ahol szigorúan csak turnusban lehet részt venni a tábor programjában.
A résztvevők száma véges, túljelentkezés esetén a jelentkezési sorrend a mérvadó.
Helyszínek közül van, amelyik csak évente 1 hétre várja az érdeklődőket (1 turnus), ám van ahová most a napokban is be lehet jelentkezni, el lehet látogatni.

Jelentkezés és további információk az adott tábornál feltüntetett telefonszámon vagy más elérhetőségeken.

Aktuális táboraink >>
Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kincses László


Kapcsolódó hírek

Európai Madármegfigyelő Napok 2022

Az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1993-ban (EuroBirdwatch). Az idei rendezvényre október 1-2-án kerül sor, a program idén ünnepli 30. évfordulóját. A folyamatosan frissülő programhelyszínekért görgessen lejjebb! Legutóbbi frissítés: 2022.09. 22. 10:49

Kék vércse (Fotó: Novák László)

A kék vércsék költési szezonja nemrég ért véget. A költőterületek eredményei nagy szórást mutatnak, van ahol soha ilyen korán nem költöttek a madarak, máshol még augusztus elején is voltak kis fiókás fészekajak.

Éjszakai  lepkészet (Fotó: Faragó Ádám)

Sikeresen lezajlott az MME Lepkevédelmi Szakosztályának első országos akciója, az úgynevezett Szinkron Éjszakai Lepkészet.