Az MME idén is várja a táborozni vágyókat

Természet iránt érdeklődő diákok, gyermekek, felnőttek, családok számára a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) mintegy tucatnyi tábort mutat be a most felfrissített „Táborok” menüpontja alatt.

füstifecskék kézbenOrszágosan jelenleg 9 megyében számos időponttal és turnussal, változatos témákkal és rengeteg élménnyel várunk mindenkit! Témák közül egy kis ízelítő: madárgyűrűzés, madarak kiszedése a befogóhálóból, költőodúkban a fészekalj és a fiókák ellenőrzése, madarászat, terepi felmérések, lepkehatározás, növényismeret, természetjárás, geológia, erdészet, vízivilág vizsgálata, köpethatározás, fecskeszámlálás, madárgondozás, fotózás. Gyűrűzőtáboraink egyik legnagyobb vonzerejét az adja, hogy a kézben tartott madarakkal testközelből lehet megismerkedni, amire a szabad természetben ritkán van lehetőség.Kézben tartott jégmadár (fotó: Patkós Gábor)


A következő hetekben újabb tábori helyszínek kerülnek fel a listába, így ha most nem találta meg a megfelelőt, érdemes később újra áttekinteni.
Van olyan helyszín ahol kötetlenül akár 1-2 napra is várják a természetet szerető érdeklődőket, ám van, ahol szigorúan csak turnusban lehet részt venni a tábor programjában.
A résztvevők száma véges, túljelentkezés esetén a jelentkezési sorrend a mérvadó.
Helyszínek közül van, amelyik csak évente 1 hétre várja az érdeklődőket (1 turnus), ám van ahová most a napokban is be lehet jelentkezni, el lehet látogatni.

Jelentkezés és további információk az adott tábornál feltüntetett telefonszámon vagy más elérhetőségeken.

Aktuális táboraink >>
Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kincses László


Kapcsolódó hírek

Schmidt Egon a Kossuth-díjjal (fotó: Haraszthy László)

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 91 éves korában, ma hajnalban elhunyt Schmidt Egon, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Tiszteletbeli elnöke, Kossuth-díjas író, aki egész életét a madaraknak, a madárvédelemnek és az ismeretterjesztésnek szentelte. Életével mindannyiunk számára példát mutatott természetszeretetből, emberségből, személyiségével természetvédők...

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) „Év madara” rajzpályázatot hirdet óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriákban!

Fotó: Simay Gábor

A VVM felmérések első eseménye most januárban lesz, az év első hóközepi felmérésével, mely egybe esik az európai télközepi számlálással. Az idei első hóközepi számlálást január 13. és 16. között kell elvégezni.