Az MME is részt vett a Hegyalja Fesztiválon

Az MME az idén első alkalommal vett részt a borsodi Hegyalja Fesztiválon. Az Egyesületet a nemrég nyílt debreceni iroda vezetője Koczka András és az MME önkéntesei képviselték július 20-án és 21-én.

Hegyalja Fesztivál 2012 (fotó: Koczka András)


A fesztivál "Ökoteátrum" elnevezésű helyszínén Koczka András „A madárbarát Magyarországért - bemutatkozik a legnagyobb zöldszervezet” címmel tartott pódiumbeszélgetést.

Hegyalja Fesztivál 2012 (fotó: Koczka András)
Az MME önkéntesei a Civil utcában játékokkal, kiadványokkal, természetvédelmi
totókkal és naprakész információkkal várták az érdeklődőket, akik
az év madarát, az egerészölyvet is megismerhették
vagy bekapcsolódhattak a Madárbarát
kert programba


Hegyalja Fesztivál 2012 (fotó: Koczka András)
Sokan érdeklődtek a madárvonulás kutatása vagy a ritka fajok iránt is
(fotók: Koczka András)


Köszönjük az önkénteseknek és a szervezőknek kiemelten Korbely Györgynek és Fórizs Eszternek, hogy lehetővé tették az MME részvételét a fesztiválon.Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


Koczka András, Szász Péter
A fenti kis képen az MME standja látható
(fotó: Koczka András)

Kapcsolódó hírek

fecskeles

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) TermészetLesen programjának következő állomása a Fecskeles, leánykori nevén Fecskefigyelő. A 13 éves adatbázis a fecskék védelmének évében, 2010-ben indult, így ideje volt egy frissítésnek! A TermészetLesen program többi adatbázisához hasonlóan a Fecskeles célja a lakosság bevonása a környezetünkben élő madarak...

Május 12-én, pénteken zajlott a felső tagozatosoknak rendezett MADARAK ÉS FÁK NAPJA ORSZÁGOS CSAPATVERSENY döntője Budapesten. A csapatoknak nádi madarakkal, az év fájával, az év kétéltűjével, az év lepkéjével és a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnia, valamint lejátszott madárhangok felismerésében is összemérték tudásukat.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), Magyarország és a térség egyik legnagyobb természetvédelmi civil szervezete állatgondozói és környezeti nevelési feladatok ellátására 1 fő teljes állású (heti 40 óra) munkatársat keres.