Az MME Nomenclator Bizottság pályázati felhívása

Az MME Nomenclator Bizottsága - amelynek célja a Magyarországon újonnan vagy ritkán előforduló madárfajok, alfajok és fészkelők adatainak tudományos igényű hitelesítése és nyilvántartása - jelölteket keres lejáró mandátumú tagja helyére. A pályázatokat szeptember 15-ig várjuk.

MME logó


A sikeres pályázónak - a szakmai és erkölcsi feddhetetlenségen túl - képesnek kell lennie  az évente beérkező hozzávetőleg 200-250 jelentés tárgyilagos kiértékelésére és a határozás helyességének megítélésére a megadott határidőn belül. Az MME Nomenclator Bizottságban folytatandó munka önkéntes tevékenység, elsősorban azzal a céllal, hogy a szakirodalomban a hazánkban ritka madárfajokról csak ellenőrzött és megbízható adatok jelenjenek meg.

A sikeres pályázónak - a magyar nyelv mellett - magabiztos angol és lehetőleg német nyelvtudással kell rendelkeznie az idegennyelvű irodalom naprakész nyomon követése és a jelentések megértése céljából. A jelöltek közül előnyben részesülnek azok, akiknek felsőfokú végzettségük van vagy annak megszerzése várható rövidesen valamelyik természettudományos szakterületen (kiváltképp biológia), és átfogó terepi ismereteik vannak Európa, esetleg a Nearktisz és a Palearktisz Európában kóborlónak számító madárfajai terén, továbbá bírálati tevékenységük során hozzá tudnak férni a madárhatározással foglalkozó szakkönyvek és folyóiratok többségéhez. További előnyt élveznek a gyűrűzővizsgával is rendelkező pályázók. A pályázatok elbírálásánál figyelembe vesszük a jelölt eddigi madártani tevékenységét, különös tekintettel a megjelent publikációira és a Bizottság számára korábban esetleg eljuttatott jelentéseire. A pályázatokat az eddigi szakmai tevékenység leírásával az MME NB titkára részére kérjük eljuttatni a következő címre: nomenclator@birding.hu. A pályázatok beadásának határideje 2011. szeptember 15.


Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


MME Nomenclator Bizottság

Kapcsolódó hírek

Rönkdepó (Fotó: Orbán Zoltán)

Nem csitulnak a kedélyek az augusztus 4-én megjelent tűzifarendelet kapcsán. Miközben az Agrárminisztérium képviselői a jogszabály szövegétől egyre távolodó magyarázatokat tesznek közzé, a rendelet visszavonására irányuló civil aláírásgyűjtéshez öt nap alatt több, mint 100 000-en csatlakoztak.

Erdőirtás (Fotó: Orbán Zoltán)

Soha nem látott társadalmi felzúdulást keltett a múlt héten megjelent kormányrendelet, amely az energiahiányra hivatkozva szélesre tárja a kapukat valamennyi védett erdőnk kitermelése előtt. A rendelet egyértelműen veszélyezteti hazánk legértékesebb erdeinek állapotát, és rendkívül súlyos élőhelyvesztést eredményezhet. A WWF Magyarország, az MME és más zöld szervezetek nyílt...

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület fővárosi Központi Irodája munkatársat keres, heti 40 órás pénzügyi projektasszisztensi munkakör betöltésére az Egyesület pályázati projektjeivel, kiemelten az EU LIFE programja által támogatott projektekkel kapcsolatos feladatok ellátására.