Bagolyodú-ellenőrzés Kókán 2012. március 11-én

Az MME Tápió-vidéki Helyi Csoportja március 11-én (vasárnap) 13 órától, a Kóka határában kihelyezett bagolyodúkat ellenőrzi teleszkópos infrakamerával. A változatos élőhelyeken felszerelt 18 bagolyodú kb. 7 km hosszúságban sorakozik a Hajta-patak mellékaga  mellett.

Tápió-vidéki Helyi Csoport logója

Jó idő esetén már februárban elfoglalnak a macskabaglyok 1-2 odút. Néha az erdei fülesbaglyok is beköltöznek, mert nincs elegendő elhagyott szarka és dolmányos varjú fészek, amit birtokba vehetnének.

A hajdani TSZ területén lévő dohánypajták egyikében a kuvik rendszeresen fészkel, habár csak áprilisban kezd költeni. Mivel revírjüket a téli időszakban sem hagyják el, szerencsés esetben láthatóak napközben is. Minden évben a mókusok is igényt tartanak néhány odúra.


Gyülekező: 13 órakor Kókán a Művelődési Ház parkolójában (Kossuth Lajos u. 2)

A túra kb. 7 km. hosszú, időtartama: 3,5 óra.

Ajánlott felszerelés: gumicsizma, távcső, fényképezőgép, madárhatározó, tea.

Jelentkezés: Kertész László: 06-30/3522038
E-mail: lkertesz@mail.datanet.hu

Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kertész László, Szász Péter

Kapcsolódó hírek

Az MME Kétéltű–és Hüllővédelmi Szakosztálya az Év kétéltűje programhoz kapcsolódva 2023-ban is rajzpályázatot hirdet „Tócsalakó hegyisárkány – az alpesi gőte” címmel.

Gratulálunk!

Lezárult a barkóscinege rajzpályázat zsűrizése, a pályázatra közel 5000 alkotás érkezett, kicsiktől és nagyoktól.

Gólyales program

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) TermészetLesen programjának következő állomása a Gólyales!  A 19 éves múltra visszatekintő gólyafészek adatbázis teljesen megújult, sőt egy mobiltelefonos applikáció segítségével az adatszolgáltatás sokkal könnyebbé válik. A nemrég lezárult Téli Madárleshez hasonlóan a Gólyales akció célja a...