Bemutató madárgyűrűzés a Farkas-erdőben

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Budapesti Helyi Csoportja bemutató madárgyűrűzést tart az újpesti Farkas-erdőben. Minden madárbarátot szeretettel várunk!

Madárgyűrűzési bemutató (Fotó: Orbán Zoltán)


Időpont: 2012.december 28 (péntek), 9-13 óra között folyamatosan

Találkozó: IV. kerület, Káposztásmegyer I. lakótelepen a Farkaserdő utca és a Nádasdy Kálmán utca találkozásánál 9 órakor, ahonnan 100 méteres sétával érjük el a helyszínt.

Program: madárgyűrűzés és az ehhez használt eszközök bemutatása. A gyerekeknek lehetőségük lesz egy-egy madár megsimogatására is.

Csuszka (Fotó: Orbán Zoltán)
Gyűrűzött csuszka
(Fotó: Orbán Zoltán)


Megközelítése:
14-es villamos Bőröndös utcai megállójától kb 6 perc sétával a lakótelepen keresztül.126-os busszal a Dunakeszi megállónál kell leszállni. 20E busznak a Művelődési Központ nevű megállójától 15 perces sétával.

További információ: Kincses László 20/48-44-810

A program díjmentes!


Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


MME Budapesti Helyi Csoport

Kapcsolódó hírek

A tavaly útjára indított TermészetLesen adatgyűjtő program moduljai közül három jelenleg is aktív, s ennek apropóján a felmérésekhez kedvet érző önkénteseknek elindítunk egy két hónapos kihívást.

fecskeles

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) TermészetLesen programjának következő állomása a Fecskeles, leánykori nevén Fecskefigyelő. A 13 éves adatbázis a fecskék védelmének évében, 2010-ben indult, így ideje volt egy frissítésnek! A TermészetLesen program többi adatbázisához hasonlóan a Fecskeles célja a lakosság bevonása a környezetünkben élő madarak...

Május 12-én, pénteken zajlott a felső tagozatosoknak rendezett MADARAK ÉS FÁK NAPJA ORSZÁGOS CSAPATVERSENY döntője Budapesten. A csapatoknak nádi madarakkal, az év fájával, az év kétéltűjével, az év lepkéjével és a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnia, valamint lejátszott madárhangok felismerésében is összemérték tudásukat.