Bemutató madárgyűrűzés a Farkas-erdőben

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Budapesti Helyi Csoportja bemutató madárgyűrűzést tart az újpesti Farkas-erdőben. Minden madárbarátot szeretettel várunk!

Madárgyűrűzési bemutató (Fotó: Orbán Zoltán)


Időpont: 2012.december 28 (péntek), 9-13 óra között folyamatosan

Találkozó: IV. kerület, Káposztásmegyer I. lakótelepen a Farkaserdő utca és a Nádasdy Kálmán utca találkozásánál 9 órakor, ahonnan 100 méteres sétával érjük el a helyszínt.

Program: madárgyűrűzés és az ehhez használt eszközök bemutatása. A gyerekeknek lehetőségük lesz egy-egy madár megsimogatására is.

Csuszka (Fotó: Orbán Zoltán)
Gyűrűzött csuszka
(Fotó: Orbán Zoltán)


Megközelítése:
14-es villamos Bőröndös utcai megállójától kb 6 perc sétával a lakótelepen keresztül.126-os busszal a Dunakeszi megállónál kell leszállni. 20E busznak a Művelődési Központ nevű megállójától 15 perces sétával.

További információ: Kincses László 20/48-44-810

A program díjmentes!


Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


MME Budapesti Helyi Csoport

Kapcsolódó hírek

A Békés megyei város kertbarát köre ünnepség keretében adta át a fecskefészek-falat. A Kondorosi Kertbarát Kör lelkes tagjai évek óta foglalkoznak a molnár- és füsti fecskék megtelepítésével, a fészekanyag beszerzési helyéül szolgáló sarazóhelyeket létesítenek, mesterséges fészekalapokat gyártanak különféle anyagokból. 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület pályázatot hirdet települések részére Madárbarát település mintaprojekt kialakítására. A mintaprojektre olyan önkormányzatok pályázhatnak amelyek lépéseket kívánnak tenni az ember és a természet összhangjának újbóli megteremtésére és amelyek közterületein, intézményeiben még nincsenek madárvédelmi eszközök kihelyezve (ódúk,...

zöldes gyöngyházlepke (fotó: Faragó Ádám)

Május 5-én, a Jókai-kertben előkészítettük az MME legújabb szakosztályának létrehozásához szükséges feltételeket. A Lepkevédelmi Szakosztály megalakulásának kezdeményezői között a Szalkay József Magyar Lepkészeti Egyesület tagjai, nemzeti park igazgatóságok munkatársai, muzeológusok, civil lepkészek, madarászok, lepkészettel most ismerkedők is megtalálhatóak.