Bemutató madárgyűrűzés a Farkas-erdőben

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Budapesti Helyi Csoportja bemutató madárgyűrűzést tart az újpesti Farkas-erdőben. Minden madárbarátot szeretettel várunk!

Madárgyűrűzési bemutató (Fotó: Orbán Zoltán)


Időpont: 2012.december 28 (péntek), 9-13 óra között folyamatosan

Találkozó: IV. kerület, Káposztásmegyer I. lakótelepen a Farkaserdő utca és a Nádasdy Kálmán utca találkozásánál 9 órakor, ahonnan 100 méteres sétával érjük el a helyszínt.

Program: madárgyűrűzés és az ehhez használt eszközök bemutatása. A gyerekeknek lehetőségük lesz egy-egy madár megsimogatására is.

Csuszka (Fotó: Orbán Zoltán)
Gyűrűzött csuszka
(Fotó: Orbán Zoltán)


Megközelítése:
14-es villamos Bőröndös utcai megállójától kb 6 perc sétával a lakótelepen keresztül.126-os busszal a Dunakeszi megállónál kell leszállni. 20E busznak a Művelődési Központ nevű megállójától 15 perces sétával.

További információ: Kincses László 20/48-44-810

A program díjmentes!


Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


MME Budapesti Helyi Csoport

Kapcsolódó hírek

Parlagi sasok (Fotó: Horváth Márton)

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a nemzetipark-igazgatóságokkal és más civil természetvédelmi szervezetekkel együttműködve idén januárban tizenhetedik alkalommal szervezte meg a hazánkban telelő sasok éves számlálását.

A madarász alapképzés célja, hogy a laikus madárkedvelők számára olyan tudásanyag megszerzését tegye lehetővé, melynek birtokában bárki sikerélményekkel vághasson bele a madármegfigyelésbe, az etetők és itatók madarainak meghatározásába.

Az MME Kétéltű–és Hüllővédelmi Szakosztálya – hagyományaihoz hűen – 2020-ban is rajzpályázatot hirdet. Pályázni az év hüllője, a keresztes vipera megalkotásával, illetve melanisztikus – azaz fekete – erdei siklók, kockás siklók, vízisiklók rajzaival lehet.