Bemutató madárgyűrűzés a Farkas-erdőben

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Budapesti Helyi Csoportja bemutató madárgyűrűzést tart az újpesti Farkas-erdőben. Minden madárbarátot szeretettel várunk!

Madárgyűrűzési bemutató (Fotó: Orbán Zoltán)


Időpont: 2012.december 28 (péntek), 9-13 óra között folyamatosan

Találkozó: IV. kerület, Káposztásmegyer I. lakótelepen a Farkaserdő utca és a Nádasdy Kálmán utca találkozásánál 9 órakor, ahonnan 100 méteres sétával érjük el a helyszínt.

Program: madárgyűrűzés és az ehhez használt eszközök bemutatása. A gyerekeknek lehetőségük lesz egy-egy madár megsimogatására is.

Csuszka (Fotó: Orbán Zoltán)
Gyűrűzött csuszka
(Fotó: Orbán Zoltán)


Megközelítése:
14-es villamos Bőröndös utcai megállójától kb 6 perc sétával a lakótelepen keresztül.126-os busszal a Dunakeszi megállónál kell leszállni. 20E busznak a Művelődési Központ nevű megállójától 15 perces sétával.

További információ: Kincses László 20/48-44-810

A program díjmentes!


Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


MME Budapesti Helyi Csoport

Kapcsolódó hírek

Vadlúdcsapatba beszálló vörösnyakú lúd a Hortobágyon (fotó: ifj. Oláh János)

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság (HNPI) idén novemberben – ebben a hónapban tartózkodik a legtöbb fokozottan védett vadlúd hazánkban – is megszervezte az országos vadlúdszinkront, melyhez a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) számos önkéntese is csatlakozott.

Közönséges késeidenevér (Fotó: Forrásy Csaba)

Viszonylag nagytermetű denevérfaj, egy kifejlett állat súlya akár 25 gramm is lehet. Elterjedési területe a mérsékelt égövi Európa, illetve a Közel-Kelet és Közép-Ázsia, ahol több alfaját is leírták már.

Torzonborz madár párosító játék

Köszönjük Szert-Szabó Dorottyának, és kedves márkájának, a Torzonborznak, hogy csatlakozik a Gondoskodó Termék programunkhoz!