Bemutató madárgyűrűzés a Farkas-erdőben

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Budapesti Helyi Csoportja bemutató madárgyűrűzést tart az újpesti Farkas-erdőben. Minden madárbarátot szeretettel várunk!

Madárgyűrűzési bemutató (Fotó: Orbán Zoltán)


Időpont: 2012.december 28 (péntek), 9-13 óra között folyamatosan

Találkozó: IV. kerület, Káposztásmegyer I. lakótelepen a Farkaserdő utca és a Nádasdy Kálmán utca találkozásánál 9 órakor, ahonnan 100 méteres sétával érjük el a helyszínt.

Program: madárgyűrűzés és az ehhez használt eszközök bemutatása. A gyerekeknek lehetőségük lesz egy-egy madár megsimogatására is.

Csuszka (Fotó: Orbán Zoltán)
Gyűrűzött csuszka
(Fotó: Orbán Zoltán)


Megközelítése:
14-es villamos Bőröndös utcai megállójától kb 6 perc sétával a lakótelepen keresztül.126-os busszal a Dunakeszi megállónál kell leszállni. 20E busznak a Művelődési Központ nevű megállójától 15 perces sétával.

További információ: Kincses László 20/48-44-810

A program díjmentes!


Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


MME Budapesti Helyi Csoport

Kapcsolódó hírek

Eleven nevű szalakótánk még 2016-ban kapott színes gyűrűt Apaj térségében, de a „ A szalakótavédelem a Kárpát-medencében” elnevezésű LIFE projekt keretében egy műholdas jeladót is kapott „ajándékba” az MME projekt munkatársaitól

A Főkert és az MME által közösen kihelyezett 950 db „B” és „D” típusú mesterséges madárodúk ellenőrzése lezajlott a budapesti parkokban.

Elektromos szabadvezeték oszlopa (fotó: Orbán Zoltán)

2020 januárjától mostanáig 439 bejelentés érkezett 522 elhullott állatról, mely alapján az MME a sajtóközlemény megjelenésével párhuzamosan bejelentést tesz a területileg illetékes természetvédelmi hatóságokhoz és üzemeltetőkhöz, áramszolgáltatókhoz, kérve az érintetteket a 146 jelentős madárpusztulást vagy fokozottan védett faj elhullását okozó helyszín és vezetékszakasz...