Beszámoló az OMÉK 2013 rendezvényről, MME szemmel

Egyesületünk önálló kiállítóként idén szeptember 18 és 22 között először vett részt hazánk legrangosabb mezőgazdasági seregszemléjén, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon. A kiállítás jó alkalom volt arra, hogy az MME munkatársak, önkéntesek találkozzanak, beszélgessenek a természetvédelmi tevékenységünk eredményességét nagyban befolyásoló gazdálkodókkal és a mezőgazdasági ágazat más szereplőivel.

Jelenlétünk lehetőséget teremtett arra is, hogy a kiállításra ellátogató tagjaink és támogatóink átfogóbb képet kaphassanak aktuális munkáinkról. Programjaink közül elsősorban a "Fenntartható természetvédelem magyarországi Natura 2000 területeken"  valamint "A Parlagi sas védelme Magyarországon" projekt épít a földhasználókkal való együttműködésre, mely projekteket munkatársunk a szombati napon a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara standján mutatott be.


A stand képét tovább színesítette az MME Bolt választéka is.

MMe stand (Fotó: Orbán Zoltán)
MME stand
(Fotó: Orbán Zoltán)

 

A részvétel az EU LIFE+ és a Svájci-Magyar Együttműködési Program és a LIFE + program társfinanszírozásával  valósult meg.

 

MME adhat vonal: 13600/40
Hívásával 250 Ft-tal támogatja az MME madárvédelmi munkáját.
Köszönjük!

 

 

Tóth Péter, Nagy Dénes

Kapcsolódó hírek

A vörös fogoly idegenhonos faj Magyarországon, jelenléte tovább veszélyeztetheti a hazánkban őshonos és a kipusztulás szélére került szürke foglyot (Fotó: Horváth Márton)

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) nyílt levélben kéri az agrárminisztert, hogy vonja vissza a vörös fogoly hazai vadászati célú kibocsátására vonatkozó rendeletet, hiszen az idegenhonos faj jelenléte tovább veszélyeztetheti a hazánkban őshonos és a kipusztulás szélére került szürke foglyot.

MME Madárbarátok Boltja 2020.10.20-tól határozatlan ideig szünetelteti a személyes kiszolgálást. A webshopon keresztül leadott rendeléseket fogadni tudjuk és postázzuk. Köszönjük megértésüket!

Az állásfoglalás aláírása 2020. október 14-én (Fotó: MME - Egerer Anna)

Változik az agrártáj, egyre nagyobbak a szántóföldi táblák, eltűnőben vannak a szegélyélőhelyek, a természetes élőhelyfoltok.  A mezőgazdasági természeti sokféleség csökkenése egyre látványosabb. Ezt felismerve a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) vezetői közös...