Beszélgetések a természetről

Ismét indul Baján az immár hagyományosnak mondható program - havonta egy téli péntek este hasznos eltöltésére - a BITE,az MME bajai munkacsoportja és a DEF Magyarország közös szervezésében. Házigazda a bajai József Attila Művelődési Központ és Ifjúsági Ház.

A "Beszélgetések a természetről" előadás-sorozat első előadása az idei őszi szezonban november 11-én este 6 órakor lesz a bajai Ifjúsági Házban (Petőfi sziget 11.) Előadó: Darko Varga, a Kopácsi Rét Barátai elnevezésű civil szervezet vezetője, aki Kopács környékének természeti értékeiről és hagyományairól beszél majd. Ez az egyesület az egyik horvátországi DEF partner - és a két éve alakult Közép-dunai Árterek munkacsoport tagja. Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a szervezők!


További információ:
DEF Magyarország | Az MME bajai munkacsoportja

Kapcsolódó hírek

A tavaly útjára indított TermészetLesen adatgyűjtő program moduljai közül három jelenleg is aktív, s ennek apropóján a felmérésekhez kedvet érző önkénteseknek elindítunk egy két hónapos kihívást.

fecskeles

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) TermészetLesen programjának következő állomása a Fecskeles, leánykori nevén Fecskefigyelő. A 13 éves adatbázis a fecskék védelmének évében, 2010-ben indult, így ideje volt egy frissítésnek! A TermészetLesen program többi adatbázisához hasonlóan a Fecskeles célja a lakosság bevonása a környezetünkben élő madarak...

Május 12-én, pénteken zajlott a felső tagozatosoknak rendezett MADARAK ÉS FÁK NAPJA ORSZÁGOS CSAPATVERSENY döntője Budapesten. A csapatoknak nádi madarakkal, az év fájával, az év kétéltűjével, az év lepkéjével és a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnia, valamint lejátszott madárhangok felismerésében is összemérték tudásukat.