Beszélgetések a természetről

Ismét indul Baján az immár hagyományosnak mondható program - havonta egy téli péntek este hasznos eltöltésére - a BITE,az MME bajai munkacsoportja és a DEF Magyarország közös szervezésében. Házigazda a bajai József Attila Művelődési Központ és Ifjúsági Ház.

A "Beszélgetések a természetről" előadás-sorozat első előadása az idei őszi szezonban november 11-én este 6 órakor lesz a bajai Ifjúsági Házban (Petőfi sziget 11.) Előadó: Darko Varga, a Kopácsi Rét Barátai elnevezésű civil szervezet vezetője, aki Kopács környékének természeti értékeiről és hagyományairól beszél majd. Ez az egyesület az egyik horvátországi DEF partner - és a két éve alakult Közép-dunai Árterek munkacsoport tagja. Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a szervezők!


További információ:
DEF Magyarország | Az MME bajai munkacsoportja

Kapcsolódó hírek

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázat indult. Magánszemélyek kezdeményezésére új fotópályázat indult Birdo – Az év madárfotósa néven. Idén elsősorban a hazai madárfotósokat kívánják megszólítani, de szívesen fogadnak külföldről is résztvevőket. Nevezési díj nincs, a pályázat mindenki számára nyitott.

Ti döntitek el, hogy ki legyen 2023-ban az év madara. Szavazz a hír alatti felületen július 25-ig! A  kampány a vizes élőhely egyik legjellemzőbb és legfontosabb élőhelyére, a parti nádasok fontosságára és védelmére kívánja felhívni a figyelmet. 

Denevérszállás takarítása (Fotó: Boldogh Sándor)

Első hallásra talán furcsának tűnhet az, hogy porszívóval is lehet denevéreket védeni, de így van. Márpedig minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy segítsünk nekik, mert az épületlakó kolóniák gyorsuló ütemben veszítik el szálláshelyeiket.