Élőhelytakarítás a Jegenye-völgyben

2022. október 15. 09.00 - 14.00

A II. kerületi Önkormányzat a BKM Nonprofit Zrt. FŐKERT Divíziójával közösen – a tavaszi nagy sikerű akciót követően – ismételten nagytakarítást szervez a 2022. január 1-én védetté nyilvánított, II. kerületi Jegenye-völgy Természetvédelmi területre 2022. október 15-én, szombaton (figyelem: a meghirdetett nap dolgozószombat!). Az eseményen a munkavégzést Helyi Csoportunk is segíteni fogja, mivel a védetté nyilvánítás előkészítésében egyesületünk éveken át részt vett és a terület sorsát a törvényes oltalom alá helyezést követően is figyelemmel szeretnénk kísérni.

A találkozó a terület mellett található Shell benzinkútnál (Solymár, Rózsika utca 2.) lesz 9 óra és 9:20 között. Rövid tájékoztatót követően innen sétálunk el a kb. 100 méterre kezdődő védett területhez. A találkozási pontról és a szemétszedés helyszínéről térképet is csatoltunk felhívásunkhoz.

Egyesületünk az önkéntesek számára némi hadtáppal is készülni fog, ahol szendvicsekkel, kávéval és teával fogjuk tartalmasabbá tenni a pihenőidőket.

A szemétszedéshez zsákokat, kesztyűket és szerszámokat a FŐKERT Divízióval közösen biztosítani fogjuk minden önkéntesnek, se saját kesztyűket is lehet hozni.

A szemét elszállításáról a FŐKERT Divízió fog gondoskodni.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A találkozóhely és a munkaterület térképe (Forrás: Google Maps)
A találkozóhely és a munkaterület térképe (Forrás: Google Maps)