Karácsonyi madárgyűrűzési bemutató Káposztásmegyeren

2019. december 27. 09.00 - 12.00

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Budapesti Helyi Csoportja bemutató madárgyűrűzést tart az újpesti Farkas-erdőben.
Időpont: 2019.december 27 (péntek), 9-12 óra között folyamatosan.
Program: madárgyűrűzés és az ehhez használt eszközök bemutatása Sarlós Dávid gyűrűző vezetésével. A gyerekeknek lehetőségük lesz egy-egy madár megsimogatására is. A 9-12 órás időtartam alatt fél-egy órás időtartamra is érdemes eljönni gyermekekkel, hiszen a program kötetlen, bármikor be lehet kapcsolódni. A gyűrűzés alkalmával van lehetőség közeli madárfotók elkészítésére is.
A program díjmentes!
Helyszín: Budapest, IV. kerület, Káposztásmegyer I. lakótelepen, a Farkaserdő utca és a Nádasdy Kálmán utca találkozásánál szükséges bejönni az erdőbe (tábla ki lesz helyezve) és mindössze 50 métert sétálni, így könnyedén oda lehet találni.
Megközelítése: 14-es villamos Bőröndös utcai megállójától kb. 6 perc sétával a lakótelepen keresztül. 126-os busszal a Dunakeszi megállónál kell leszállni. 20E busznak a Művelődési Központ nevű megállójától 15 perces sétával lehet megközelíteni a helyszínt. 296-os busszal a Dunakeszi utcánál kell leszállni.
A program jellegéből adódóan, a kevés mozgás és a várható hideg miatt különösen meleg öltözet ajánlott!
További információ: Kincses László 20/48-44-810

Minden madárbarátot szeretettel vár a Madártani Egyesület!
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!


Nagy fakopáncs (Fotó: Lendvai Csaba)
Nagy fakopáncs (Fotó: Lendvai Csaba)