Közösségi természetvédelmi élőhelykezelés a Budakeszi Álom-völgyben

2023. február 25. 10.00 - 14.30

Szeretettel hívunk minden helyi természetszerető érdeklődőt Budakeszi egyik legértékesebb természeti területére, az Álom-völgy elnevezésű helyi jelentőségű és Natura 2000-es besorolású természetvédelmi területre.

Célunk, hogy a terület értékes gyepterületeit megtisztítsuk az azokon túlszaporodott illetve invazív cserjésektől, bokrosoktól. Ez már rövid távon is hozzájárul a völgy védett és fokozottan védett gerinces, gerinctelen és növényfaunájának fennmaradásához, és populációjának megerősödéséhez.
Napközben bemutató madárgyűrűzéssel, valamint forró teával és rágcsálnivalóval járulunk hozzá a munkakedv fenntartásához.
A munkához szükséges eszközöket, kesztyűket az MME, valamint Budakeszi Városüzemeltetési Kft. biztosítja.

A program a következő:

9.45 Gyülekező,
10.00  A terület bemutatása, a munka és a munkavédelmi tudnivalók ismertetése  
10.30  Munka megkezdése
12.30  Ebédszünet és madárgyűrűzés bemutató
13.30-14.30  Munka befejezése

Ha segíteni szeretnél, örömmel várunk a szervezők közé. Ha házi készítésű rágcsákkal kedveskednél azt is nagy örömmel fogadjuk!

Megközelítés autóval:

Parkolás és bejárat itt:https://goo.gl/maps/RPhkfAfu54XVC5Sd8

Budapest (Dél) felől az M7-M1 autópályán kifelé haladva, az M1-es autópályára kell eltérni, majd a Törökbálint Budakeszi leágazásnál (ez az első) kell lehajtani. A lehajtó végén balra kell fordulni, majd a lámpás kereszteződésen egyenesen áthajtani. Innen 2.7 km-re, jobb oldalon található a terület bejárata és a parkoló.

Budakeszi felől érkezve a terület bejáratát az út baloldalán fogjuk megpillantani, a Farkashegyi reptér után kb 1 km-el.

Megközelítés tömegközlekedéssel:

188 buszjárat Budakeszi és Kelenföld metróállomás közt, melynek segítségével a Farkashegyi repülőtérig kell menni, az Álom-völgy bejárata innen 800 méter sétával érhető el. Budakeszin a Dózsa György téren és a Tesco-Parkcenternél is át lehet szállni.

Érdeklődni, jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:
06 30 606 1651
nadastoorzoi@gmail.com

Szervezők:

Az Álom-völgyi élőhelykezelési munkálatait a  LIFE NGO4GD(HU/000037) "Közösen a természetért" elnevezésű pályázat támogatja.