BUKKI Candles és Lenbolt

A BUKKI Candles Ökogyertya műhelyének megálmodója Jurth Emese. Eredetileg agrármérnök és úgy gondolta, hogy a mezőgazdaságban fogo majd dolgozni. Az élet azonban máshogy alakult. Egy karácsonyi gyertyagyújtás inspirálta Emesét a változtatásokra és a környezettudatos életvitel kialakítására.

"Megszülettek a gyermekeim, akiknek szeretném megmutatni, hogy milyen szép ez a világ, mennyi csoda várja őket. A világ csodáit azonban csak akkor fogom tudni nekik megmutatni, ha magam is változtatok a szokásaimon és vigyázok a környezetemre. A gyertyaöntés ötlete is innen ered. Pontosabban onnan, hogy tavaly karácsonykor gyújtottunk néhány gyertyát és a gyerekek meglepődtek, hogy milyen sötét a füstje, mikor eloltjuk. Utánanéztem, hogy miből készülnek a háztartási gyertyák és rájöttem, hogy csakúgy mint a műanyag zacskók, ezek is a kőolajból származnak. Mivel a családunkban vannak asztmások, nem akartam tovább ilyen gyertyákat égetni, hiszen ha nem megbízható forrásból származnak az égésük során káros anyagok kerülhetnek a ház légterébe. Télen pedig, mikor kevesebbet szellőztetünk, a jól záródó ablakok mellett ez nem túl egészséges."

Kutatások közepette Emese és férje Robi rátaláltak a növényi viaszokra. Ezeknek az anyagoknak az égése során a kutatások nem mutattak ki rákkeltő anyagokat a füstben. Sok olvasgatás után a repceviasz és a méhviasz mellett döntöttek, és létrehozták ökogyertya webáruházát a BUKKI Candles-t. A gyertyáknál azonban nem álltak meg. Szerették volna otthonukat stílusos, környezetbarát és egészségre ártalmatlan textilekkel felszerelni, így született meg a Lenbolt webáruház

Termékeik eladásából befolyt összeggel az MME Bükki Helyi csoportjának programjait támogatják!  Az összegből fülesbagoly költőláda gyártására és kihelyezésére kerül sor.