Decemberben történt

2019 decembere is eseménydúsan telt el a Bükki Helyi Csoport életében, melyekből most a teljesség igénye nélkül megosztunk néhányat. 

Erdei pinty  Fotó: Szitta Tamás

Számunkra is nagyon fontos a környezeti nevelés. Ennek érdekében csoportunk számos programot biztosít az óvodás és iskolás korú gyermekeknek. December elején Egerben a Napsugár Tagóvodában tartott Madárbarát kert foglalkozást Korompainé Szitta Emese, melyet a gyerekek szíves érdeklődéssel fogadtak. 

 


December 13-án, szintén Emese tartott Egerben a Pásztorvölgyi Általános Iskolában Madárbarát Kert előadást,mely során a gyerekek játékosan megismerkedtek a külőnböző életmódot folytató madarak fészkelési szokásaival és alaktani jellegzetességeivel. Ezt követően december 22-én és 23-án Noszvajon az Oxigén Hotelben tartott Natura 2000 és Madárbarát Kert foglalkozást a kicsiknek és az őket elkísérő szülőknek.

 

December 28-án Egerben, az Érsekkertben Ünnepi Madárgyűrűzést rendeztünk, melyet  Balázsi Péter  tagtársunk tartott önkéntes aktivistáink segítségével.  Rendezvényünk rendkívül sikeres volt, több mint 50 résztvevő kísérte figylemmel. Az eseményről a mellékelt képeken kívül az Eger Televízió honlapján is látható egy kis összefoglaló. (http://www.tveger.hu/2019/12/30/unnepi-madargyuruzes-az-ersekkertben/?fbclid=IwAR0WyJpmiEdGYFCzU9sg3mSNQslrIeiwPx5YHotJZxUBmzZQVYHftvJw0yk)

December 29-én pedig Miskolcon, a Miskolc-tapolcai parkban búcsúztattuk az évet Ünnepi Madárgyűrűzés keretében, ahol Somoskői Péter alelnökünk végezte el a befogott madarak gyűrűzését. Itt is számos érdeklődő vett részt a programon. 

Köszönjük minden kedves Tagtársnak, Önkéntes segítőnek és a résztvevőknek a támogatást!