Telt házzal nyitott az egri fotókiállítás

Nagy érdeklődés övezte az MME Bükki Helyi Csoportjának kiállításmegnyitóját... 

"12 hónap madarak közt" témával nyitott tárlatot az MME Bükki Helyi Csoportja (Fotó: Kakuk Dániel)

November 20-án adtuk át az MME Bükki Helyi Csoportjának első kihelyezett fotókiállítását, melynek témája a "12 hónap madarak közt - Tagtársaink szemével" volt. A fotókat természetfotósok, egyetemisták, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai, és elkötelezett madarászok készítették. A kiállítás Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának anyagi támogatásával valósult meg a "Madárbarát Egerért" pályázat keretein belül.

A kiállításnak februárig az Eszterházy Károly Egyetem C épülete (Leányka út 4.) ad otthont, hisz - mint minden évben, idén is az egyetem támogatott minket civil pályázati programunk kivitelezéséhez.

A megnyitót egri természetfotósok előadásaival kezdtük (Jakab Sándor - Év természetfotósa kategóriagyőztes (2010), nemzetközi Aranyteknős díjazott (2016) és a Tisza-tó fotósa (2016) - és Herpai Imre (Év természetfotósa díjazott (2017) és nemzetközi Aranyteknős díjazott). majd a tárlatot Szitta Tamás, a csoport elnöke adta át. 

Az előadások nagyon látványosak voltak, és megtelt érdeklődőkkel az egyetem előadója. Célunk volt a Bükki Helyi Csoport működési területének csodálatos madárvilágának bemutatásán túl az etikus természetfotózásra, valamint a természet tiszteletére való felhívás. 

Fotó: Kakuk Dániel

Fotó: Kakuk Dániel

Fotó: Kakuk Dániel
Fotók a kiállításmegnyitóról: Kakuk Dániel

 

Hák Flóra
2017.11.24.