MME bemutató nap - Debrecen

A 2014. január 6-án megtartott budapesti MME emlékülés témáiból egy kivonat készült „40 éve a természet szolgálatában” címmel, amely országjáró körútra indul. A road show következő állomása Debrecen (2014. március 6. 14.00 – 17.00 óra). A bemutató napon, az átfogó téma mellett az Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület helyi csoportja, helyi érdekességek megemlítésével és helyi akciók bemutatásával is várja az érdeklődőket.

Ünnepi logó

Konferencia tervezett programja:

14.00-kor    Dr. Juhász Lajos konferenciaelnök megnyitja a rendezvényt
14.15-től     Dr. Szép Tibor: „40 éve a természet szolgálatában” – az MME tevékenysége
15.15-től     Veszelinov Ottó: „Vissza a múltba” – az MME Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoport élete
16.15-től     Dr. Juhász Lajos: Természetvédelmi táborok, évtizedek, madarak
17.30-tól     Az érdeklődők macskabagoly túrán vehetnek részt a Debreceni Nagyerdő parkerdei területén

2014. március 6-án történő megnyitást követően 1 héten át látható lesz a DE-AGTC I. sz. természetvédelmi előadóterme közelében a folyosón elhelyezett vitrinekben az MME HBCS életét, elmúlt 40 évét bemutató kiállítás, mely a konferenciát követően, illetve a szünetekben megtekinthető lesz.


Időpont: 2014. március 6. csütörtök 14.00 – 17.00 óra

Helyszín: DE-AGTC 3. sz. előadótermében (Debrecen, Böszörményi u. 138.)

Kapcsolódó hírek

Madármegfigyelés (fotó: Orbán Zoltán)

A hagyományosan október első hétvégéjére meghirdetett nemzetközi programon 2022-ben 32 BirdLife-partner ország madártani szervezete, köztük hazánk képviselője, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) vett részt.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Lepkevédelmi Szakosztálya közönségszavazást hirdet 2023 Év lepkéje kapcsán. A 2023-ban először induló program keretében három jelöltre lehet szavazni. Egy nappali lepkére, a fecskefarkú pillangóra, egy éjszakai lepkére, a nagy éjjeli pávaszemre, valamint egy nappal aktív “molylepkére”, a fehérgyűrűs csüngőlepkére).  A...

A most megjelent „A világ madarainak helyzete” (State of the World’s Birds 2022) című jelentés az eddigi legaggasztóbb képet festi a madarak, és ezzel együtt a Földi élet jövőjét illetően. Az adatok szerint a madárfajok közel felének az állománya hanyatlik, számos populáció egyedszáma kritikusan alacsony. Jelenleg minden nyolcadik madárfaj a kihalás szélére sodródott.1