Csatlakozott a háromezredik tag a Madárbarát kert programhoz

Csatlakozott a háromezredik tag a Madárbarát kert programhoz Immár 3000 Madárbarát kert van az országban, így a 2002-ben indított program az egyesület s talán minden hazai zöldszervezet legnagyobb és legnépszerűbb társadalmi programjává nőtte ki magát.

A Madárbarát kert program a folyamatos visszajelzések, hírlevelek, és a kitüntetésszámba menő elismerő tábla mellett, minden bizonnyal azért olyan vonzó, mert bárki bekapcsolódhat, aki kedvet érez ahhoz, hogy saját eszközeivel, saját környezetében tegyen valamit a természet védelméért.

A programra jellemző, hogy valójában sokkal többen érzik magukénak, mint amennyit a számok mutatnak, hisz a háromezer regisztrált kert mögött családok, iskolák, óvodai csoportok, intézmények, cégek is állnak. Jelenleg 86 iskolának, 309 ovinak, 27 cégnek és 2578 magánszemélynek van Madárbarát kertje Magyarországon.


További információ:
Madárbarát kert

Kapcsolódó hírek

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázat indult. Magánszemélyek kezdeményezésére új fotópályázat indult Birdo – Az év madárfotósa néven. Idén elsősorban a hazai madárfotósokat kívánják megszólítani, de szívesen fogadnak külföldről is résztvevőket. Nevezési díj nincs, a pályázat mindenki számára nyitott.

Ti döntitek el, hogy ki legyen 2023-ban az év madara. Szavazz a hír alatti felületen július 25-ig! A  kampány a vizes élőhely egyik legjellemzőbb és legfontosabb élőhelyére, a parti nádasok fontosságára és védelmére kívánja felhívni a figyelmet. 

Denevérszállás takarítása (Fotó: Boldogh Sándor)

Első hallásra talán furcsának tűnhet az, hogy porszívóval is lehet denevéreket védeni, de így van. Márpedig minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy segítsünk nekik, mert az épületlakó kolóniák gyorsuló ütemben veszítik el szálláshelyeiket.