Daruvonulás a Hortobágyon

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület idén is szervez, őszi daruvonulást megtekintő buszos túrákat a Hortobágyra. A kirándulás során a résztvevők megismerkedhetnek a darvak szokásaival, vonulásuk jellegzetességeivel, Magyarország szerepével a daruvonulásban, a terület sajátosságaival. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A túrák időpontjai:
Október 20. (vasárnap) 15.00 óra:  indulás Debrecenből, a Dósa Nádor térről
Október 25. (péntek) 15.00 óra: indulás Debrecenből, a Dósa Nádor térről
Október 26. (szombat) 15.00 óra: indulás Debrecenből, a Dósa Nádor térről

Igény szerint ezeken az időpontokon túl is indulhatnak buszos túrák!

Részvételi díj (adomány): 1700 Ft/fő, mely tartalmazza a Hortobágyra való eljutást, a szakvezetést és a spektíves, távcsöves madármegfigyelést, meleg teát. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület tagjainak a részvételi díj (adomány): 1500 Ft/fő.

Daruvonulás (Fotó: Orbán Zoltán)
Daruvonulás


A megfigyelők ilyenkor már lúdcsapatokkal, récefélékkel is nagy számban találkozhatnak az alkonyat előtti órákban, amikor a behúzás zajlik. Fontos az évszaknak megfelelő, réteges öltözet, esetleg elemózsia. Érkezés Debrecenbe sötétedés után.

Darvak leszálláskor (Fotó: Orbán Zoltán)
Darvak leszálláskor
(Fotók: Orbán Zoltán)


Jelentkezni az alábbi módon lehet:

mmehbcs@gmail.com, koczka.andras@mme.hu e-mail címeken, vagy telefonon Koczka András 20/430-3166. Kérjük adják meg az összlétszámot.

Iskolás csoportok esetén 25 fő felett 2 fő kísérő részére az út ingyenes.

Jelentkezési határidők:

Az október 20-ai túrára: október 17. 14.00 óra
Az október 25-ei és 26-ai túrára: október 22. 14.00 óra
Fenntartjuk a program elmaradásának lehetőségét, kevés résztvevő vagy rossz időjárás esetén.

MME adhat vonal: 13600/40
Hívásával 250 Ft-tal támogatja az MME madárvédelmi munkáját.
Köszönjük!

 Koczka András
MME Területi Iroda vezető

Kapcsolódó hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) „Év madara” rajzpályázatot hirdet óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriákban!

Fotó: Simay Gábor

A VVM felmérések első eseménye most januárban lesz, az év első hóközepi felmérésével, mely egybe esik az európai télközepi számlálással. Az idei első hóközepi számlálást január 13. és 16. között kell elvégezni.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület  (MME) 1979-ben indította el az "Év madara" akciót, melynek célja természetvédelmi problémákkal érintett fajok, madárcsoportok társadalmi szintű bemutatása. Ezt követően indult el hasonló céllal az Év hüllője / Év kétéltűje (évenként váltakozva) program 2012-ben, majd az Év lepkéje 2023-ban.