Daruvonulás a Hortobágyon

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület idén is szervez, őszi daruvonulást megtekintő buszos túrákat a Hortobágyra. A kirándulás során a résztvevők megismerkedhetnek a darvak szokásaival, vonulásuk jellegzetességeivel, Magyarország szerepével a daruvonulásban, a terület sajátosságaival. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A túrák időpontjai:
Október 20. (vasárnap) 15.00 óra:  indulás Debrecenből, a Dósa Nádor térről
Október 25. (péntek) 15.00 óra: indulás Debrecenből, a Dósa Nádor térről
Október 26. (szombat) 15.00 óra: indulás Debrecenből, a Dósa Nádor térről

Igény szerint ezeken az időpontokon túl is indulhatnak buszos túrák!

Részvételi díj (adomány): 1700 Ft/fő, mely tartalmazza a Hortobágyra való eljutást, a szakvezetést és a spektíves, távcsöves madármegfigyelést, meleg teát. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület tagjainak a részvételi díj (adomány): 1500 Ft/fő.

Daruvonulás (Fotó: Orbán Zoltán)
Daruvonulás


A megfigyelők ilyenkor már lúdcsapatokkal, récefélékkel is nagy számban találkozhatnak az alkonyat előtti órákban, amikor a behúzás zajlik. Fontos az évszaknak megfelelő, réteges öltözet, esetleg elemózsia. Érkezés Debrecenbe sötétedés után.

Darvak leszálláskor (Fotó: Orbán Zoltán)
Darvak leszálláskor
(Fotók: Orbán Zoltán)


Jelentkezni az alábbi módon lehet:

mmehbcs@gmail.com, koczka.andras@mme.hu e-mail címeken, vagy telefonon Koczka András 20/430-3166. Kérjük adják meg az összlétszámot.

Iskolás csoportok esetén 25 fő felett 2 fő kísérő részére az út ingyenes.

Jelentkezési határidők:

Az október 20-ai túrára: október 17. 14.00 óra
Az október 25-ei és 26-ai túrára: október 22. 14.00 óra
Fenntartjuk a program elmaradásának lehetőségét, kevés résztvevő vagy rossz időjárás esetén.

MME adhat vonal: 13600/40
Hívásával 250 Ft-tal támogatja az MME madárvédelmi munkáját.
Köszönjük!

 Koczka András
MME Területi Iroda vezető

Kapcsolódó hírek

A tavaly útjára indított TermészetLesen adatgyűjtő program moduljai közül három jelenleg is aktív, s ennek apropóján a felmérésekhez kedvet érző önkénteseknek elindítunk egy két hónapos kihívást.

fecskeles

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) TermészetLesen programjának következő állomása a Fecskeles, leánykori nevén Fecskefigyelő. A 13 éves adatbázis a fecskék védelmének évében, 2010-ben indult, így ideje volt egy frissítésnek! A TermészetLesen program többi adatbázisához hasonlóan a Fecskeles célja a lakosság bevonása a környezetünkben élő madarak...

Május 12-én, pénteken zajlott a felső tagozatosoknak rendezett MADARAK ÉS FÁK NAPJA ORSZÁGOS CSAPATVERSENY döntője Budapesten. A csapatoknak nádi madarakkal, az év fájával, az év kétéltűjével, az év lepkéjével és a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnia, valamint lejátszott madárhangok felismerésében is összemérték tudásukat.