Elhunyt Marián Miklós, a magyar ornitológia és herpetológia jeles kutatója

2011. augusztus 7-én, 98 éves korában elhunyt Dr. Marián Miklós, a magyar ornitológia és herpetológia jeles kutatója. Madarászgenerációk felnevelője volt, aki nemcsak a madarak és a természet szeretetéből, de emberi tartásból, szilárd jellemből is példát mutatott.

Marián Miklós portréja (forrás: szegedma.hu)


Temetése családi körben történik, nyilvános búcsúztatása 2011. augusztus 19-én 16:30-kor lesz az újszegedi katolikus templomban (Torontál tér).

Családja kérése, hogy egy szál virágnál többet senki ne hozzon.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársai együttérzésüket fejezik ki a gyászoló családnak!

Kapcsolódó hírek

Rönkdepó (Fotó: Orbán Zoltán)

Nem csitulnak a kedélyek az augusztus 4-én megjelent tűzifarendelet kapcsán. Miközben az Agrárminisztérium képviselői a jogszabály szövegétől egyre távolodó magyarázatokat tesznek közzé, a rendelet visszavonására irányuló civil aláírásgyűjtéshez öt nap alatt több, mint 100 000-en csatlakoztak.

Erdőirtás (Fotó: Orbán Zoltán)

Soha nem látott társadalmi felzúdulást keltett a múlt héten megjelent kormányrendelet, amely az energiahiányra hivatkozva szélesre tárja a kapukat valamennyi védett erdőnk kitermelése előtt. A rendelet egyértelműen veszélyezteti hazánk legértékesebb erdeinek állapotát, és rendkívül súlyos élőhelyvesztést eredményezhet. A WWF Magyarország, az MME és más zöld szervezetek nyílt...

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület fővárosi Központi Irodája munkatársat keres, heti 40 órás pénzügyi projektasszisztensi munkakör betöltésére az Egyesület pályázati projektjeivel, kiemelten az EU LIFE programja által támogatott projektekkel kapcsolatos feladatok ellátására.