Gyere velünk madarásztáborba!

Nyáron lépj ki egy röpke hétre a virtuális kalandok birodalmából, és lépj be a börzsönyi rengetegbe, ahol valódi élmények és kalandok várnak rád. A Börzsöny szívében, Királyréten, idén is lesz madárgyűrűzés, geológia, rovarászat, botanika, hegyi túra, jó csapat, és sok-sok játék.

Mivel a börzsönyi az egyik legnépszerűbb a természetvédelmi és madarásztáboraink sorában, ha szeretnél jönni, jelentkezz minél hamarabb és töltsd ki a tesztet! Jelentkezési lapot levélben is kérhetsz (felbélyegzett válaszborítékkal), és ugyanide küldheted vissza: Terbe Józsefné, 2120 Dunakeszi Zoltán u. 5.

További információ:
Tarján Ambrus, 06-20-255-59-47
Fricz János, 06-30-476-68-66
www.borzsony.org

Tábori adatok:
Korosztály: 11-14 évesek
Elhelyezés: sátrakban, erdei tisztáson.
Időpontok: Első turnus (madarásztábor): július 10-23-ig
Második turnus (természetvédelmi tábor): július 29-aug.10-ig
Részvételi díj( várhatóan): 25 000Ft
Jelentkezés: március 31-ig a beküldött pályázati tesztlappal.


További információ:
Letölthető pályázati lap

Kapcsolódó hírek

A Békés megyei város kertbarát köre ünnepség keretében adta át a fecskefészek-falat. A Kondorosi Kertbarát Kör lelkes tagjai évek óta foglalkoznak a molnár- és füsti fecskék megtelepítésével, a fészekanyag beszerzési helyéül szolgáló sarazóhelyeket létesítenek, mesterséges fészekalapokat gyártanak különféle anyagokból. 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület pályázatot hirdet települések részére Madárbarát település mintaprojekt kialakítására. A mintaprojektre olyan önkormányzatok pályázhatnak amelyek lépéseket kívánnak tenni az ember és a természet összhangjának újbóli megteremtésére és amelyek közterületein, intézményeiben még nincsenek madárvédelmi eszközök kihelyezve (ódúk,...

zöldes gyöngyházlepke (fotó: Faragó Ádám)

Május 5-én, a Jókai-kertben előkészítettük az MME legújabb szakosztályának létrehozásához szükséges feltételeket. A Lepkevédelmi Szakosztály megalakulásának kezdeményezői között a Szalkay József Magyar Lepkészeti Egyesület tagjai, nemzeti park igazgatóságok munkatársai, muzeológusok, civil lepkészek, madarászok, lepkészettel most ismerkedők is megtalálhatóak.