Gyűjtők figyelem! Megjelent az MME Filmtár sorozat első lemeze

Az Európai Unió 20 éve, 1992-ben indította útjára környezetvédelmi politikáját támogató pénzügyi alapját a LIFE-ot. Az MME az évfordulót egy különleges DVD sorozat kiadásával ünnepli bemutatva az elmúlt évek jelentős LIFE és más természetvédelmi programjait. A sorozat első darabja, "A túzok védelmében" már kapható az MME boltjában. A lemezen három ismeretterjesztő film és érdekes szemléltető anyagok várják azokat, akiket érdekel ennek a különleges madárnak a története.

Túzok (fotó: Motkó Béla)


A túzok a magyar puszták jelképe. A 20. század elején 13 ezresre becsült egyedszáma mára 1.350-re csökkent. Mivel a régió legfontosabb túzok-élőhelyei Magyarországon találhatók, ezért a LIFE Túzokvédelmi Program a hazai természetvédelem egyik legfontosabb projektje.

A film itt megrendelhető >>

A túzok védelmében borító
A Túzok védelmében DVD borítója{mp4-flv width="460"}MME_FILMTAR_FINAL{/mp4-flv}
MME Filmtár introKöszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


A fenti kis képen túzok látható
(fotó: Motkó Béla)

Kapcsolódó hírek

Barna varangy (Fotó: Babocsay Gergely)

A kétéltűeket veszélyeztető egyik legfontosabb tényező a vizes élőhelyek eltűnése vagy leromlása. 

Az egyik főszereplőnk a 27-esnek nevezett hím hamvas rétihéja, pihenés közben (fotó: Hencz Péter)

A hamvas rétihéja fokozottan védett ritka ragadozómadarunk, a nyílt térségek vadásza. Afrikai telelőhelyeikről kora tavasszal indulnak el, hogy április elejétől újra elfoglalhassák fészkelőhelyeiket hazánkban. Síkvidéki területeink mocsár- és léprétjeit úgy tűnik kifejezetten kedvelik, fészkeiket gyakran itt építik a sűrű növényzet takarásában, a talajon. Számuk a 90-es...

Rőt koraidenevér (Fotó: Forrásy Csaba)

Hazánkban az emberek ezt a denevérfajt észlelik a leggyakrabban. Gyakran látható, hiszen nevének megfelelően korán, általában már világosban vadászatra indul és gyakran hallatja a mi fülünkkel is jól érzékelhető hangját.