Gyűjtők figyelem! Megjelent az MME Filmtár sorozat első lemeze

Az Európai Unió 20 éve, 1992-ben indította útjára környezetvédelmi politikáját támogató pénzügyi alapját a LIFE-ot. Az MME az évfordulót egy különleges DVD sorozat kiadásával ünnepli bemutatva az elmúlt évek jelentős LIFE és más természetvédelmi programjait. A sorozat első darabja, "A túzok védelmében" már kapható az MME boltjában. A lemezen három ismeretterjesztő film és érdekes szemléltető anyagok várják azokat, akiket érdekel ennek a különleges madárnak a története.

Túzok (fotó: Motkó Béla)


A túzok a magyar puszták jelképe. A 20. század elején 13 ezresre becsült egyedszáma mára 1.350-re csökkent. Mivel a régió legfontosabb túzok-élőhelyei Magyarországon találhatók, ezért a LIFE Túzokvédelmi Program a hazai természetvédelem egyik legfontosabb projektje.

A film itt megrendelhető >>

A túzok védelmében borító
A Túzok védelmében DVD borítója{mp4-flv width="460"}MME_FILMTAR_FINAL{/mp4-flv}
MME Filmtár introKöszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


A fenti kis képen túzok látható
(fotó: Motkó Béla)

Kapcsolódó hírek

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázat indult. Magánszemélyek kezdeményezésére új fotópályázat indult Birdo – Az év madárfotósa néven. Idén elsősorban a hazai madárfotósokat kívánják megszólítani, de szívesen fogadnak külföldről is résztvevőket. Nevezési díj nincs, a pályázat mindenki számára nyitott.

Ti döntitek el, hogy ki legyen 2023-ban az év madara. Szavazz a hír alatti felületen július 25-ig! A  kampány a vizes élőhely egyik legjellemzőbb és legfontosabb élőhelyére, a parti nádasok fontosságára és védelmére kívánja felhívni a figyelmet. 

Denevérszállás takarítása (Fotó: Boldogh Sándor)

Első hallásra talán furcsának tűnhet az, hogy porszívóval is lehet denevéreket védeni, de így van. Márpedig minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy segítsünk nekik, mert az épületlakó kolóniák gyorsuló ütemben veszítik el szálláshelyeiket.