Harkályvédelmi tréning és Camp 2021! Mi ott voltunk…

Az MME Harkályvédelmi Szakosztályának szervezésében az Ifjúsági Tagozat 27 jelenlegi és leendő tagja (13 Helyi Csoport képviseletében) vehetett részt egy igen jó hangulatú harkályos tréningen az október 15-17-ei hétvégén. Szállásunk a börzsönyi Hiúz házban volt, ahol első este megismerkedhettünk a Szakosztály munkájával és céljaival, Cserép György megnyitó előadásából. 

Harkályvédelmi tréning

Szombat délelőtt harkálymegfigyelő túrán vettünk részt Gerard Gorman és Schmidt András vezetésével a Magas-Taxig. A harkályfajok határozását és azok jellegzetes nyomait, jeleit tanulhattuk meg. Délután előadássokkal folytatódott a program, többek között Frank Tamástól a természetvédelmi erdőkezelést, Molnár Mártontól pedig a Harkályvédelmi Szakosztály által koordinált fehérhátú fakopáncs 2021-es felmérésének eredményeit hallgattuk meg.


Fotók: Sztrehárszki Lili

A közös vacsora után Schmidt András vezetésével egy szuper hangulatú, csapatépítő quizre került sor, majd a zöld küllőről, mint a 2022-es év madaráról és a hozzá kapcsolódó lehetséges programokról ötleteltünk. 


Fotók: Sztrehárszki Lili

Vasárnap a bőséges reggeli után Cserép György zárta le a kiváló hétvégét, és ha minden jól alakul, jövőre a fehérhátú fakopáncs következő felmérésén újra találkozunk! 

Ezúton gratulálunk az MME Harkályvédelmi Szakosztálya vezetőségének a szuper szállásért, a bőséges ellátásért, a kiváló programokért, és a hétvége megszervezéséért! 

Reméljük, hogy jövőre, mint hagyományos esemény, ismét lesz Harkály Camp! 
Ha jövőre Te is szeretnél részt venni a Harkályvédelmi tréningen, vagy érdekelnek hasonló programok, jelentkezz az MME Ifjúsági Tagozatába: ifi@mme.hu 

 

Bodor Ádám
elnök
MME Ifjúsági Tagozat

Kapcsolódó hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Lepkevédelmi Szakosztálya közönségszavazást hirdet 2023 Év lepkéje kapcsán. A 2023-ban először induló program keretében három jelöltre lehet szavazni. Egy nappali lepkére, a fecskefarkú pillangóra, egy éjszakai lepkére, a nagy éjjeli pávaszemre, valamint egy nappal aktív “molylepkére”, a fehérgyűrűs csüngőlepkére).  A...

A most megjelent „A világ madarainak helyzete” (State of the World’s Birds 2022) című jelentés az eddigi legaggasztóbb képet festi a madarak, és ezzel együtt a Földi élet jövőjét illetően. Az adatok szerint a madárfajok közel felének az állománya hanyatlik, számos populáció egyedszáma kritikusan alacsony. Jelenleg minden nyolcadik madárfaj a kihalás szélére sodródott.1

MME logótervezési pályázat

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) 2024-ben ünnepli megalakulásának 50. évfordulóját. A 2024-es év ezért az MME életében meghatározó lesz, így erre az évre külön arculattal szeretnénk készülni.