Highlights of Hungary jelöltek vagyunk!

Örömmel újságoljuk el, hogy a Magyarország madáratlasza című könyv jelölést kapott az elmúlt év legkiválóbb magyar teljesítményeit felvonultató Highlights of Hungary listáján!

A közönségszavazáson kérjük szavazzatok az MME és az Agrárminisztérium által kiadott könyvre, itt: https://www.highlightsofhungary.hu/ A könyvről és a kezdeményezésről itt olvashattok: https://www.highlightsofhungary.hu/jeloltek-2021/magyar-madartani-es-termeszetvedelmi-egyesulet-magyarorszag-madaratlasza A szavazás még 13 napig tart, 50-ből 10-re, és az első helyezett 2 millió Ft-ot kap. 

 

Kapcsolódó hírek

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázat indult. Magánszemélyek kezdeményezésére új fotópályázat indult Birdo – Az év madárfotósa néven. Idén elsősorban a hazai madárfotósokat kívánják megszólítani, de szívesen fogadnak külföldről is résztvevőket. Nevezési díj nincs, a pályázat mindenki számára nyitott.

Ti döntitek el, hogy ki legyen 2023-ban az év madara. Szavazz a hír alatti felületen július 25-ig! A  kampány a vizes élőhely egyik legjellemzőbb és legfontosabb élőhelyére, a parti nádasok fontosságára és védelmére kívánja felhívni a figyelmet. 

Denevérszállás takarítása (Fotó: Boldogh Sándor)

Első hallásra talán furcsának tűnhet az, hogy porszívóval is lehet denevéreket védeni, de így van. Márpedig minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy segítsünk nekik, mert az épületlakó kolóniák gyorsuló ütemben veszítik el szálláshelyeiket.