IBSC2004 - A negyedik Nemzetközi Fekete Gólya Konferencia

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), a Baja Ifjúsági Természetvédelmi Egyesület (BITE) és a Duna-Dráva Nemzeti Park közös rendezésében a csütörtökön veszi kezdetét a IV. Nemzetközi Fekete Gólya Konferencia. A konferenciák sorozata I. Lettország, II. Spanyolország, III. Belgium után idén árilis 15. és 18. között hazánkban Dávod-Püspökpusztán folytatódik.

A konferencián 100 résztvevő 32 országból mutatja be munkáját 50 előadás és poszter formájában. A konferenciára Európán legtöbb országából érkeznek résztvevők, de legtávolabbról érkező vendégeink Indiából és Dél-Afrikából jönnek. Az eseményt Haraszthy László a KVVM helyettes államtitkára, Kállay György az MME elnöke és Dr. Iványi Ildikó a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatója nyitja meg.

Részletes információk a programról a ciconianigra.tripod.com oldalon olvashatók.

Információk kaphatók a szervezőktől:
Tamás Enikő
et@baja.hu
30/5651747


További információ:
Fekete gólya fajvédelmi program

Kapcsolódó hírek

Az MME Kétéltű–és Hüllővédelmi Szakosztálya az Év kétéltűje programhoz kapcsolódva 2023-ban is rajzpályázatot hirdet „Tócsalakó hegyisárkány – az alpesi gőte” címmel.

Gratulálunk!

Lezárult a barkóscinege rajzpályázat zsűrizése, a pályázatra közel 5000 alkotás érkezett, kicsiktől és nagyoktól.

Gólyales program

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) TermészetLesen programjának következő állomása a Gólyales!  A 19 éves múltra visszatekintő gólyafészek adatbázis teljesen megújult, sőt egy mobiltelefonos applikáció segítségével az adatszolgáltatás sokkal könnyebbé válik. A nemrég lezárult Téli Madárleshez hasonlóan a Gólyales akció célja a...