IBSC2004 - A negyedik Nemzetközi Fekete Gólya Konferencia

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), a Baja Ifjúsági Természetvédelmi Egyesület (BITE) és a Duna-Dráva Nemzeti Park közös rendezésében a csütörtökön veszi kezdetét a IV. Nemzetközi Fekete Gólya Konferencia. A konferenciák sorozata I. Lettország, II. Spanyolország, III. Belgium után idén árilis 15. és 18. között hazánkban Dávod-Püspökpusztán folytatódik.

A konferencián 100 résztvevő 32 országból mutatja be munkáját 50 előadás és poszter formájában. A konferenciára Európán legtöbb országából érkeznek résztvevők, de legtávolabbról érkező vendégeink Indiából és Dél-Afrikából jönnek. Az eseményt Haraszthy László a KVVM helyettes államtitkára, Kállay György az MME elnöke és Dr. Iványi Ildikó a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatója nyitja meg.

Részletes információk a programról a ciconianigra.tripod.com oldalon olvashatók.

Információk kaphatók a szervezőktől:
Tamás Enikő
et@baja.hu
30/5651747


További információ:
Fekete gólya fajvédelmi program

Kapcsolódó hírek

A cikk fotói és videói május 30-án délután és este készültek a pártás daru aznapi megfigyelése közben (Fotó: Orbán Zoltán)

A pártás daru május 24-e délután bukkant fel Fertőújlakon, ami a faj ötödik bizonyított magyarországi előfordulása volt. A madár május 27-e délelőttig a térségben tartózkodott, eközben át-átruccant Ausztriába, ahol faunaúj fajként várták a madarász kollégák.

Állománycsökkenés 1999-2019 év viszonylatában: Bíbic - 59,6%; Fürj - 62,7%

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) most kiadott elemzése arra hívja fel a figyelmet, hogy miközben folytatódott az agrár élőhelyeken 2005 óta zajló fészkelőállomány-csökkenés, ennek jelei már mutatkoznak a korábban növekedést mutató erdei élőhelyeken fészkelő madárfajoknál is Magyarországon!

Az Európai Bizottság közzétette a Biodiverzitás- és a Termőföldtől az Asztalig Stratégiát Az Európai Bizottság többszöri késlekedés után a tegnapi napon kiadta a régóta várt Biodiverzitás Stratégiát és a Termőföldtől az Asztalig Stratégiát. Ezek a dokumentumok az EU természeti sokféleséggel és élelmiszertermeléssel kapcsolatos szakpolitikájának fő irányait határozzák meg a...