IBSC2004 - A negyedik Nemzetközi Fekete Gólya Konferencia

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), a Baja Ifjúsági Természetvédelmi Egyesület (BITE) és a Duna-Dráva Nemzeti Park közös rendezésében a csütörtökön veszi kezdetét a IV. Nemzetközi Fekete Gólya Konferencia. A konferenciák sorozata I. Lettország, II. Spanyolország, III. Belgium után idén árilis 15. és 18. között hazánkban Dávod-Püspökpusztán folytatódik.

A konferencián 100 résztvevő 32 országból mutatja be munkáját 50 előadás és poszter formájában. A konferenciára Európán legtöbb országából érkeznek résztvevők, de legtávolabbról érkező vendégeink Indiából és Dél-Afrikából jönnek. Az eseményt Haraszthy László a KVVM helyettes államtitkára, Kállay György az MME elnöke és Dr. Iványi Ildikó a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatója nyitja meg.

Részletes információk a programról a ciconianigra.tripod.com oldalon olvashatók.

Információk kaphatók a szervezőktől:
Tamás Enikő
et@baja.hu
30/5651747


További információ:
Fekete gólya fajvédelmi program

Kapcsolódó hírek

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázat indult. Magánszemélyek kezdeményezésére új fotópályázat indult Birdo – Az év madárfotósa néven. Idén elsősorban a hazai madárfotósokat kívánják megszólítani, de szívesen fogadnak külföldről is résztvevőket. Nevezési díj nincs, a pályázat mindenki számára nyitott.

Ti döntitek el, hogy ki legyen 2023-ban az év madara. Szavazz a hír alatti felületen július 25-ig! A  kampány a vizes élőhely egyik legjellemzőbb és legfontosabb élőhelyére, a parti nádasok fontosságára és védelmére kívánja felhívni a figyelmet. 

Denevérszállás takarítása (Fotó: Boldogh Sándor)

Első hallásra talán furcsának tűnhet az, hogy porszívóval is lehet denevéreket védeni, de így van. Márpedig minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy segítsünk nekik, mert az épületlakó kolóniák gyorsuló ütemben veszítik el szálláshelyeiket.