IBSC2004 - A negyedik Nemzetközi Fekete Gólya Konferencia

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), a Baja Ifjúsági Természetvédelmi Egyesület (BITE) és a Duna-Dráva Nemzeti Park közös rendezésében a csütörtökön veszi kezdetét a IV. Nemzetközi Fekete Gólya Konferencia. A konferenciák sorozata I. Lettország, II. Spanyolország, III. Belgium után idén árilis 15. és 18. között hazánkban Dávod-Püspökpusztán folytatódik.

A konferencián 100 résztvevő 32 országból mutatja be munkáját 50 előadás és poszter formájában. A konferenciára Európán legtöbb országából érkeznek résztvevők, de legtávolabbról érkező vendégeink Indiából és Dél-Afrikából jönnek. Az eseményt Haraszthy László a KVVM helyettes államtitkára, Kállay György az MME elnöke és Dr. Iványi Ildikó a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatója nyitja meg.

Részletes információk a programról a ciconianigra.tripod.com oldalon olvashatók.

Információk kaphatók a szervezőktől:
Tamás Enikő
et@baja.hu
30/5651747


További információ:
Fekete gólya fajvédelmi program

Kapcsolódó hírek

Daruvonulás Hadarics Tibor

Az utóbbi évtizedben egyre több darvat (Grus grus) lehet megfigyelni a Dunántúlon az őszi vonulás során (október-november). Nyugat-délnyugat felé repülő csapataikkal szinte bárhol lehet találkozni a Dunántúlon az említett időszakban, de éjszakázásra egyelőre csak a Fertőn állnak meg.

A közelmúltban lezárult az Európai Unió által finanszírozott Bat4Man pályázat, melynek egyik legfontosabb célkitűzése az volt, hogy hatékony gyakorlati beavatkozások történjenek az épületlakó denevérek érdekében.

2022. november 26. Tatai Öreg-tó, Építők parki madármegfigyelő torony. Szervező: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportja, Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület. Védnök: Michl József, Tata város polgármestere. A rendezvény díszvendége: a 25 éves Duna-Ipoly Nemzeti Park. A rendezvény középpontjában: a...