Idén rekordot dönthetünk! - VIII. Tatai Vadlúd Sokadalom

Meglepő fordulatot vett a madarak gyülekezési üteme. A ma reggeli adatok szerint a számlált madarak meghaladják a tavalyi, adott periódusra eső mértéket, s ha ez a növekedési ütem megmarad, akkor megdöntheti a 2007-es adatokat!

 

Fotó: Csonka Péter


Eddigi híreinkben arról adhattunk számot, hogy a közel 20 fokos október végi időjárás jelentős mértékben befolyásolta a madarak vándorlását, s a korábbi években mért adatokkal szemben, meglehetősen kevés madár érkezett meg eddig telelni.

Az Öreg-tónál 6200 lúd éjszakázik már, 90 %-a nagy lilik, a sirályok száma 3000, kollégáink felfigyeltek egy füstös cankóra is.

A Ferencmajori-halastavaknál 3800 lúd volt látható, volt közöttük 4 vörösnyakú- és 1 örvös lúd.
 

Támogatta Izland, Liechtenstein és Norvégia, az EGT Finanszírozási Mechanizmuson és a Norvég Finanszírozási Mechanizmuson keresztül.
 

Kapcsolódó hírek

Közönséges késeidenevér (Fotó: Forrásy Csaba)

Viszonylag nagytermetű denevérfaj, egy kifejlett állat súlya akár 25 gramm is lehet. Elterjedési területe a mérsékelt égövi Európa, illetve a Közel-Kelet és Közép-Ázsia, ahol több alfaját is leírták már.

Torzonborz madár párosító játék

Köszönjük Szert-Szabó Dorottyának, és kedves márkájának, a Torzonborznak, hogy csatlakozik a Gondoskodó Termék programunkhoz!

Tojó fehérhátú fakopáncs

A fehérhátú fakopáncs minden tekintetben a legérdekesebb harkály fajunk. A Harkályvédelmi Szakosztály a faj országos felmérést tűzte ki célul a 2021-22-es években. Az alábbiakban a 2021-es felmérés eredményeit mutatjuk be.