Indul a "12. Sumonyi Tél-tavaszi Madárgyűrűző Tábor"

Az MME Baranya Megyei Csoportja 12. alkalommal is megszervezi a "Sumonyi Tél-tavaszi Madárgyűrűző Tábort". A programot minden madárbarátnak ajánljuk, hiszen az előző, 2010-11-es turnusokban, 54 faj 3.854 egyedét gyűrűzték meg a Madárvonulás-kutató Állomáson.

széncinege kézben (fotó: Bajor Zoltán)

A tábor 2011. december 3. és 2012. február 26. között hétvégeken (szombat-vasárnap, péntek délutáni érkezéssel), 2012. március 4. és április 29. között folyamatosan, heti turnusokban működik a legzordabb időjárási körülmények között is.

További információ>>Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!MME Baranya Megyei Csoport
A fenti kis képen kézben tartott széncinege látható
(fotó: Bajor Zoltán
)

Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


Kapcsolódó hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület – korábban kiadott állásfoglalását megerősítve – ellenzi a tatai Öreg-tó partján megvalósítani tervezett szálloda beruházást. Álláspontunk szerint a beruházás megvalósítása és üzemeltetése aránytalan mértékű zavarást jelent az Öreg-tó különleges madárvilágára – kiemelten az átvonuló vadlúdtömegekre és egyéb vízimadár-fajokra.

A drámai hírekre örökké éhes közönség soraiban futótűzként terjedt egy videó, amin úgy tűnik, hogy egy felnőtt flamingó éppen egy másikat „skalpol” és a lecsurgó vérből táplálják a fiókájukat.

A „Kezdő madarász” képzés után itt a várva várt „Madárbarát kert” képzés. Az érdeklődők a 2 nap alatt megtanulhatják milyen eszközökkel, módszerekkel segíthetik a madarakat. Ne tartson vissza senkit, hogy nincs esetleg kertje, hiszen egy ablakpárkány is lehet madárbarát. A képzés második napján az alkotókészség kerül előtérbe, hiszen odúkat és etetőket készítünk, amit a...