IV. Herpetológiai Előadóülés

Az MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya 2014. február 17-én tartja előadóülését a Magyar Természettudományi Múzeum Semsey Andor előadótermében (1083 Budapest, Ludovika tér 2). A már hagyománnyá vált előadóülés célja, hogy lehetőséget biztosítson minden kétéltűekkel és hüllőkkel foglalkozó természetvédőnek, kutatónak, hallgatónak, vagy érdeklődőnek, hogy megismerje mások munkáját.

Program:

A találkozó egy 30 perces angol nyelvű előadással kezdődik, amelyet Jaime Bosch, a Madridi Természettudományi Múzeum herpetológus kutatója tart a kétéltűeket világszerte pusztító kitridiomikózis elleni harcról, és annak hatékonyságáról a spanyol kétéltűpopulációk védelmében.

A nyitó előadás után 10 perces előadások valamint poszterek formájában lehet összefoglalni a kutatási témákat. A részletes programot a 2. körlevélben tesszük közzé.

Előadás/poszter verseny hallgatók számára:
a hallgatók prezentációi közül szakmai zsűri választja ki a legjobbat és szerzőjét díjban részesíti.

Jelentkezés és absztrakt-küldés:
Az előadóülésre jelentkezni a kitöltött jelentkezesi lap, és előadás/poszter bemutatása esetén a rövid összefoglaló elküldésével lehet (max. 200 szó). A jelentkezési lapot ide kattintva lehet letölteni, amit kérünk a jvoros_kukac_nhmus.hu e-mail címre beküldeni. A jelentkezés és absztrakt-küldés határideje: 2014. február 2.

Poszterek
A poszterek kihelyezéséhez biztosítunk poszterállványokat, viszont a posztersín rögzítést a szerzőnek kell megoldania.

Egy résztvevő csak egy előadást tarthat, és egy posztert mutathat be. Ha az előadást bejelentő első szerző nem jelenik meg a rendezvényen, előadása elmarad.


Regisztráció:

A találkozón való részvétel ingyenes. Kérünk ugyanakkor minden résztevőt, akár előadó, akár csak hallgató, hogy a jelentkezési lapot töltse ki és küldje el, hogy a szervezők megfelelően elő tudják készíteni a rendezvényt. A rendezvényen kizárólag az vehet részt, aki előzetesen regisztrált!


Rendezők:

- Vörös Judit (Magyar Természettudományi Múzeum, Budapest)

- Kiss István (Szent István Egyetem)

- és az MME KHVSZ vezetősége

A műhelytalálkozó rendezője a Magyar Természettudományi Múzeum, a Magyar Biológiai Társaság Ökológiai Szakosztálya és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya.

Támogatók:

A műhelytalálkozó ötletgazdája és fő anyagi támogatója a Magyar Természettudományi Múzeum. A találkozóhoz jelentős anyagi támogatást nyújt a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya a Svájci-Magyar Együttműködés társfinanszírozásával megvalósuló "Fenntartható természetvédelem magyarországi Natura 2000 területeken" projekt (SH/4/8) keretében.


Kapcsolat – további információ:

A találkozót érintő kérdésekkel a műhelytalálkozó szervezőbizottságát keressék: Vörös Judit, Magyar Természettudományi Múzeum, Budapest, 1088 Baross u. 13. Tel: 1-267-71-00, Fax: 1-267-34-62, e-mail: jvoros_kukac_nhmus.hu.

 

logó

 

1% az MME támogatására - www.mme.hu 1% az MME támogatási nyilatkozat - www.mme.hu

Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!

 

MME adhat vonal: 13600/40

Hívásával 250 Ft-tal támogatja az MME madárvédelmi munkáját.
Köszönjük!

 

 

A fenti kis képen erdei sikló látható
(Fotó: Orbán Zoltán)

Kapcsolódó hírek

2021 év madara szavazás fajai (balról jobbra): cigánycsuk, kis őrgébics, sordély (grafikák: Kókay Szabolcs)

A 2021 év madara szavazás mindhárom énekesmadár faja az agrár élőhelyekhez kötődik, ezért az itt folyó gazdálkodási gyakorlat indikátor madarainak is tekinthetők. A nagytáblás, sok kemikáliát használó, intenzív kultúrák élőhely átalakítása mindegyikükre negatívan hat. Ezért bármely madár kapja is a legtöbb szavazatot, általa 2021-ben fokozott figyelmet tudunk fordítani a...

Szeretettel meghívjuk az érdeklődőket 2020. július 24-én 14 órakor kezdődő Vönöczky Schenk Jakab mellszobrának felavatására.

Felnőtt kategória, I. helyezett: Nagy Eszter Lelle

Az idei évben meghirdetett „Nem mind mérges, ami fekete” című rajzpályázatunkra az ország számos pontjáról, összesen 717 egyedi, igényes és ötletes pályamunka érkezett. Úgy gondoljuk, rajzpályázatunk elérte célját: az alkotóknak sikerült megmutatni a keresztes vipera és a melanisztikus erdei siklók, kockás siklók és vízisiklók szépségét és különlegességét.