Kellemes ünnepeket és madárdalban gazdag új évet kívánunk!

Ezzel a képeslappal szeretnénk megköszönni, hogy egész évben figyelemmel kísértétek és támogattátok munkánkat!

Felhívjuk a figyelmeteket, hogy az MME központi irodája és az MME Bolt munkarendjére az alábbiak szerint változik: a központi irodában és a boltban az ügyfélfogadás 2022.12.22. és 2023.01.10 között szünetel. Január első hetében a bolt leltár miatt zárva tart, a webáruházi rendelések feldolgozására és a termékekkel kapcsolatos kérdések megválaszolására szintén 2023.01.10-től lesz lehetőségünk.

Kapcsolódó hírek

A tavaly útjára indított TermészetLesen adatgyűjtő program moduljai közül három jelenleg is aktív, s ennek apropóján a felmérésekhez kedvet érző önkénteseknek elindítunk egy két hónapos kihívást.

fecskeles

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) TermészetLesen programjának következő állomása a Fecskeles, leánykori nevén Fecskefigyelő. A 13 éves adatbázis a fecskék védelmének évében, 2010-ben indult, így ideje volt egy frissítésnek! A TermészetLesen program többi adatbázisához hasonlóan a Fecskeles célja a lakosság bevonása a környezetünkben élő madarak...

Május 12-én, pénteken zajlott a felső tagozatosoknak rendezett MADARAK ÉS FÁK NAPJA ORSZÁGOS CSAPATVERSENY döntője Budapesten. A csapatoknak nádi madarakkal, az év fájával, az év kétéltűjével, az év lepkéjével és a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnia, valamint lejátszott madárhangok felismerésében is összemérték tudásukat.