Két újabb érdekes megkerülés

Egy Tömördön 2002 őszén jelölt (gy.: Dr. Gyurácz József) erdei pityer frissen elhullott tetemét találták meg Finnországban, a Botteni-öböl partvidékén idén tavasszal.

Ez jelenleg a második Magyarországon jelölt és külföldön megkerült erdei pityer, az elsőt Budakeszin jelölték (gy.: Szentendrey Géza) 1983-ban, ami Máltán került meg. Itthon eddig nem került meg külföldi gyűrűs erdei pityer.

Egy Helsinkitől nem messze gyűrűzött foltos nádiposzáta a gyűrűzéstől számított 9. napon lett visszafogva Ócsán (1480 km) (gy.: Dr. Csörgő Tibor). Ez nem rekord, azt egy svéd gyűrűs madár tartja, ami a gyűrűzéstől számított 7. napon lett visszafogva 1995-ben Fenékpusztán (1735 km) (gy.: Palkó Sándor).

További információ:
Tömördi Madárvárta | Ócsai Madárvárta

Kapcsolódó hírek

Feketetorkú rigó (Fotó: Nyúl Mihály/birding.hu)

2022. január 23-án egy Kiskőrösi kertbe, Nyúl Mihály madarásztársunk udvarára látogatott el egy feketetorkú rigó (Turdus atrogularis) – olvasható a birding.hu madártani portálon.

Kedves Kollégák! Szeretettel meghívunk minden érdeklődőt a Madárszámlálók és Madárgyűrűzők VI. Országos Találkozójára! Időpont: 2022. február 12-13. Helyszín: Budapest 1. nap: TIT Stúdió, Zsombolyai u. 6. (Dr. Harsányi István Konferenciaterem, földszint) 2. nap: BiPi Villa, Nánási út 85-87. 

Melyek az év fajai 2022-ben?

Összegyűjtöttük a 2022. év megválasztott élőlényeit: madár, hüllő, rovar, hal, gomba, fa, és megmutatjuk az év ásványát és ősmaradványát is.