Két újabb érdekes megkerülés

Egy Tömördön 2002 őszén jelölt (gy.: Dr. Gyurácz József) erdei pityer frissen elhullott tetemét találták meg Finnországban, a Botteni-öböl partvidékén idén tavasszal.

Ez jelenleg a második Magyarországon jelölt és külföldön megkerült erdei pityer, az elsőt Budakeszin jelölték (gy.: Szentendrey Géza) 1983-ban, ami Máltán került meg. Itthon eddig nem került meg külföldi gyűrűs erdei pityer.

Egy Helsinkitől nem messze gyűrűzött foltos nádiposzáta a gyűrűzéstől számított 9. napon lett visszafogva Ócsán (1480 km) (gy.: Dr. Csörgő Tibor). Ez nem rekord, azt egy svéd gyűrűs madár tartja, ami a gyűrűzéstől számított 7. napon lett visszafogva 1995-ben Fenékpusztán (1735 km) (gy.: Palkó Sándor).

További információ:
Tömördi Madárvárta | Ócsai Madárvárta

Kapcsolódó hírek

Megnyitó

Év madara rajzpályázatunkra évről évre rengeteg alkotás érkezik, amelyből szeretnénk megmutatni, amennyit csak lehet. A Hegyvidéki Kulturális Szalon ebben az évben lehetőséget biztosított arra, hogy a díjazottak mellett más pályamunkákat is bemutassunk. Köszönet érte!

Az MME Kétéltű–és Hüllővédelmi Szakosztálya az Év kétéltűje programhoz kapcsolódva 2023-ban is rajzpályázatot hirdet „Tócsalakó hegyisárkány – az alpesi gőte” címmel.

Gratulálunk!

Lezárult a barkóscinege rajzpályázat zsűrizése, a pályázatra közel 5000 alkotás érkezett, kicsiktől és nagyoktól.