Kiskunsági Natura 2000 fenntartási terv egyeztető fórum

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület által vezetett "Fenntartható természetvédelem magyarországi Natura 2000 területeken" projekt abba a fázisba érkezett, hogy az ezért a feladatért felelős Szent István Egyetem (SZIE) csapata nyilvánossá tette az első tervváltozatokat.

A projektben vállalt kiskunsági területek:

  • Kiskunsági szikes tavak és az őrjegi turjánvidék KMT (HUKN10002)
  • Felső kiskunsági szikes tavak és Miklapuszta kjKTT (HUKN20009)
  • Fülöpszállás–Soltszentimre–csengődi lápok kjKTT (HUKN20013)
  • Ökördi–Erdőtelek–keceli lápok kjKTT (HUKN20021)

A SZIE tervezői csapata ezúton hívja meg az érintetteket a tervek egyeztető fórumaira (április 9., 15., 16.), amelyeknek hivatalos meghívója a csatolt pdf állományban található.

Meghívó

A projekt a Svájci-Magyar Együttűködési Program társfinanszírozásával valósul meg.

 

Kapcsolódó hírek

Madármegfigyelés (fotó: Orbán Zoltán)

A hagyományosan október első hétvégéjére meghirdetett nemzetközi programon 2022-ben 32 BirdLife-partner ország madártani szervezete, köztük hazánk képviselője, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) vett részt.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Lepkevédelmi Szakosztálya közönségszavazást hirdet 2023 Év lepkéje kapcsán. A 2023-ban először induló program keretében három jelöltre lehet szavazni. Egy nappali lepkére, a fecskefarkú pillangóra, egy éjszakai lepkére, a nagy éjjeli pávaszemre, valamint egy nappal aktív “molylepkére”, a fehérgyűrűs csüngőlepkére).  A...

A most megjelent „A világ madarainak helyzete” (State of the World’s Birds 2022) című jelentés az eddigi legaggasztóbb képet festi a madarak, és ezzel együtt a Földi élet jövőjét illetően. Az adatok szerint a madárfajok közel felének az állománya hanyatlik, számos populáció egyedszáma kritikusan alacsony. Jelenleg minden nyolcadik madárfaj a kihalás szélére sodródott.1