Kiskunsági Natura 2000 fenntartási terv egyeztető fórum

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület által vezetett "Fenntartható természetvédelem magyarországi Natura 2000 területeken" projekt abba a fázisba érkezett, hogy az ezért a feladatért felelős Szent István Egyetem (SZIE) csapata nyilvánossá tette az első tervváltozatokat.

A projektben vállalt kiskunsági területek:

  • Kiskunsági szikes tavak és az őrjegi turjánvidék KMT (HUKN10002)
  • Felső kiskunsági szikes tavak és Miklapuszta kjKTT (HUKN20009)
  • Fülöpszállás–Soltszentimre–csengődi lápok kjKTT (HUKN20013)
  • Ökördi–Erdőtelek–keceli lápok kjKTT (HUKN20021)

A SZIE tervezői csapata ezúton hívja meg az érintetteket a tervek egyeztető fórumaira (április 9., 15., 16.), amelyeknek hivatalos meghívója a csatolt pdf állományban található.

Meghívó

A projekt a Svájci-Magyar Együttűködési Program társfinanszírozásával valósul meg.

 

Kapcsolódó hírek

Schmidt Egon a Kossuth-díjjal (fotó: Haraszthy László)

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 91 éves korában, ma hajnalban elhunyt Schmidt Egon, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Tiszteletbeli elnöke, Kossuth-díjas író, aki egész életét a madaraknak, a madárvédelemnek és az ismeretterjesztésnek szentelte. Életével mindannyiunk számára példát mutatott természetszeretetből, emberségből, személyiségével természetvédők...

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) „Év madara” rajzpályázatot hirdet óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriákban!

Fotó: Simay Gábor

A VVM felmérések első eseménye most januárban lesz, az év első hóközepi felmérésével, mely egybe esik az európai télközepi számlálással. Az idei első hóközepi számlálást január 13. és 16. között kell elvégezni.