Kistavak felmérése a Pilisben

Kistavak felmérése a Pilisben

2010. március 28.

Egynapos felmérésre várja az érdeklődőket az MME Kétéltű és Hüllővédelmi Szakosztálya 2010. április 3-án, szombaton. A Pilis-hegységben található kétéltűek petézőhelyeként szolgáló kistavakhoz fogunk ellátogatni.


A villámfelmérés során felvesszük a tavak egyszerűen mérhető fizikai paramétereit és megszámoljuk a bennük található, laikusok által is könnyen felismerhető béka-petecsomókat.

Találkozás reggel 8:30 és 9:00 óra közt a Szentendre-Pilisszentlászló közti műút Hegytető nevű buszmegállójában, pontosabban a mellette található autósparkolóban. Eszközöket a szakosztály illetve a szponzorként szereplő Budapesti Erőmű Zrt. biztosít, de célszerű gumicsizmát, esetleg mérőszalagot hozni. A felmérés 2-4 fős kiscsoportokban, térkép segítségével történik. A program kb. 15:00 óráig tart.

Kérjük, hogy érdeklődők jelezzék részvételi szándékukat Kovács Tibornál (e-mail: gurgulo@freemail.hu vagy tel.: 06-30-275-7010).
 

 

Adó 1%-ának felajánlásával, egyéni és céges
adományával is hozzájárulhat a madarak
és más állatfajok védelméhez!

     

     Letölthető 1% rendelkezési nyilatkozat >>

     Egyéni és céges adományozás >>

 

     Köszönjük!

 

Kapcsolódó hírek

A cikk fotói és videói május 30-án délután és este készültek a pártás daru aznapi megfigyelése közben (Fotó: Orbán Zoltán)

A pártás daru május 24-e délután bukkant fel Fertőújlakon, ami a faj ötödik bizonyított magyarországi előfordulása volt. A madár május 27-e délelőttig a térségben tartózkodott, eközben át-átruccant Ausztriába, ahol faunaúj fajként várták a madarász kollégák.

Állománycsökkenés 1999-2019 év viszonylatában: Bíbic - 59,6%; Fürj - 62,7%

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) most kiadott elemzése arra hívja fel a figyelmet, hogy miközben folytatódott az agrár élőhelyeken 2005 óta zajló fészkelőállomány-csökkenés, ennek jelei már mutatkoznak a korábban növekedést mutató erdei élőhelyeken fészkelő madárfajoknál is Magyarországon!

Az Európai Bizottság közzétette a Biodiverzitás- és a Termőföldtől az Asztalig Stratégiát Az Európai Bizottság többszöri késlekedés után a tegnapi napon kiadta a régóta várt Biodiverzitás Stratégiát és a Termőföldtől az Asztalig Stratégiát. Ezek a dokumentumok az EU természeti sokféleséggel és élelmiszertermeléssel kapcsolatos szakpolitikájának fő irányait határozzák meg a...