Kistavak felmérése a Pilisben

Kistavak felmérése a Pilisben

2010. március 28.

Egynapos felmérésre várja az érdeklődőket az MME Kétéltű és Hüllővédelmi Szakosztálya 2010. április 3-án, szombaton. A Pilis-hegységben található kétéltűek petézőhelyeként szolgáló kistavakhoz fogunk ellátogatni.


A villámfelmérés során felvesszük a tavak egyszerűen mérhető fizikai paramétereit és megszámoljuk a bennük található, laikusok által is könnyen felismerhető béka-petecsomókat.

Találkozás reggel 8:30 és 9:00 óra közt a Szentendre-Pilisszentlászló közti műút Hegytető nevű buszmegállójában, pontosabban a mellette található autósparkolóban. Eszközöket a szakosztály illetve a szponzorként szereplő Budapesti Erőmű Zrt. biztosít, de célszerű gumicsizmát, esetleg mérőszalagot hozni. A felmérés 2-4 fős kiscsoportokban, térkép segítségével történik. A program kb. 15:00 óráig tart.

Kérjük, hogy érdeklődők jelezzék részvételi szándékukat Kovács Tibornál (e-mail: gurgulo@freemail.hu vagy tel.: 06-30-275-7010).
 

 

Adó 1%-ának felajánlásával, egyéni és céges
adományával is hozzájárulhat a madarak
és más állatfajok védelméhez!

     

     Letölthető 1% rendelkezési nyilatkozat >>

     Egyéni és céges adományozás >>

 

     Köszönjük!

 

Kapcsolódó hírek

Vadlúdcsapatba beszálló vörösnyakú lúd a Hortobágyon (fotó: ifj. Oláh János)

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság (HNPI) idén novemberben – ebben a hónapban tartózkodik a legtöbb fokozottan védett vadlúd hazánkban – is megszervezte az országos vadlúdszinkront, melyhez a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) számos önkéntese is csatlakozott.

Közönséges késeidenevér (Fotó: Forrásy Csaba)

Viszonylag nagytermetű denevérfaj, egy kifejlett állat súlya akár 25 gramm is lehet. Elterjedési területe a mérsékelt égövi Európa, illetve a Közel-Kelet és Közép-Ázsia, ahol több alfaját is leírták már.

Torzonborz madár párosító játék

Köszönjük Szert-Szabó Dorottyának, és kedves márkájának, a Torzonborznak, hogy csatlakozik a Gondoskodó Termék programunkhoz!