Környezeti Nevelési Szakosztály alakult

2004. április 2-án megalakult a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Környezeti Nevelési Szakosztálya. A szakosztály szeretettel vár minden érdeklődőt, aki szeretne bekapcsolódni az MME szemléletformáló tevékenységébe, szeretné segíteni annak hatékonyságát.

Az egyesület életében a szemléletformálás már a kezdetektől fontos szerepet kapott. Több felmérésünk is azt jelezte, hogy sokan ezt a területet tartják a legfontosabbnak a működésünkön belül. A Szakosztály megalakítására azért volt szükség, hogy hatékonyabban végezhessük a munkánkat.

Az alakuló ülésen megválasztásra kerültek a tisztségviselők is:

  • Zsoldos Árpád - elnök
  • Fogarasi Péter - elnökségi tag
  • Orbán Zoltán - elnökségi tag
  • Radnay Péter - elnökségi tag

A munkatervben megfogalmazott egyik legfontosabb feladat az Egyesület környezeti nevelési stratégiájának kidolgozása. Ez a dokumentum:

  • áttekinti, feltárja és kommunikálja az MME eddig végzett tevékenységeinek (szakosztályok, programok) nevelési vonatkozásait
  • tartalmazza a Szakosztály munkatervének is tekinthető nevelési célokat, elképzeléseket (programok, akciók)
  • alapját lépezi az érdekérvényesítő tevékenységnek, melynek révén az Egyesület, mint közoktatást segítő szervezet plusz pénzügyi forrásokhoz juthat a nevelési tevékenység végzéséért

A szakosztály szeretettel vár minden érdeklődőt, aki szeretne bekapcsolódni az MME szemléletformáló tevékenységébe, szeretné segíteni annak hatékonyságát. Az egyesület alapszabálya értelmében bármely MME szakosztály tagja csak egyesületi tagsággal rendelkező személy lehet.


További információ:
Madarász Suli | Madárbarát kert | Év madara

Kapcsolódó hírek

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázat indult. Magánszemélyek kezdeményezésére új fotópályázat indult Birdo – Az év madárfotósa néven. Idén elsősorban a hazai madárfotósokat kívánják megszólítani, de szívesen fogadnak külföldről is résztvevőket. Nevezési díj nincs, a pályázat mindenki számára nyitott.

Ti döntitek el, hogy ki legyen 2023-ban az év madara. Szavazz a hír alatti felületen július 25-ig! A  kampány a vizes élőhely egyik legjellemzőbb és legfontosabb élőhelyére, a parti nádasok fontosságára és védelmére kívánja felhívni a figyelmet. 

Denevérszállás takarítása (Fotó: Boldogh Sándor)

Első hallásra talán furcsának tűnhet az, hogy porszívóval is lehet denevéreket védeni, de így van. Márpedig minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy segítsünk nekik, mert az épületlakó kolóniák gyorsuló ütemben veszítik el szálláshelyeiket.