Környezeti Nevelési Szakosztály alakult

2004. április 2-án megalakult a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Környezeti Nevelési Szakosztálya. A szakosztály szeretettel vár minden érdeklődőt, aki szeretne bekapcsolódni az MME szemléletformáló tevékenységébe, szeretné segíteni annak hatékonyságát.

Az egyesület életében a szemléletformálás már a kezdetektől fontos szerepet kapott. Több felmérésünk is azt jelezte, hogy sokan ezt a területet tartják a legfontosabbnak a működésünkön belül. A Szakosztály megalakítására azért volt szükség, hogy hatékonyabban végezhessük a munkánkat.

Az alakuló ülésen megválasztásra kerültek a tisztségviselők is:

  • Zsoldos Árpád - elnök
  • Fogarasi Péter - elnökségi tag
  • Orbán Zoltán - elnökségi tag
  • Radnay Péter - elnökségi tag

A munkatervben megfogalmazott egyik legfontosabb feladat az Egyesület környezeti nevelési stratégiájának kidolgozása. Ez a dokumentum:

  • áttekinti, feltárja és kommunikálja az MME eddig végzett tevékenységeinek (szakosztályok, programok) nevelési vonatkozásait
  • tartalmazza a Szakosztály munkatervének is tekinthető nevelési célokat, elképzeléseket (programok, akciók)
  • alapját lépezi az érdekérvényesítő tevékenységnek, melynek révén az Egyesület, mint közoktatást segítő szervezet plusz pénzügyi forrásokhoz juthat a nevelési tevékenység végzéséért

A szakosztály szeretettel vár minden érdeklődőt, aki szeretne bekapcsolódni az MME szemléletformáló tevékenységébe, szeretné segíteni annak hatékonyságát. Az egyesület alapszabálya értelmében bármely MME szakosztály tagja csak egyesületi tagsággal rendelkező személy lehet.


További információ:
Madarász Suli | Madárbarát kert | Év madara

Kapcsolódó hírek

Daruvonulás Hadarics Tibor

Az utóbbi évtizedben egyre több darvat (Grus grus) lehet megfigyelni a Dunántúlon az őszi vonulás során (október-november). Nyugat-délnyugat felé repülő csapataikkal szinte bárhol lehet találkozni a Dunántúlon az említett időszakban, de éjszakázásra egyelőre csak a Fertőn állnak meg.

A közelmúltban lezárult az Európai Unió által finanszírozott Bat4Man pályázat, melynek egyik legfontosabb célkitűzése az volt, hogy hatékony gyakorlati beavatkozások történjenek az épületlakó denevérek érdekében.

2022. november 26. Tatai Öreg-tó, Építők parki madármegfigyelő torony. Szervező: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportja, Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület. Védnök: Michl József, Tata város polgármestere. A rendezvény díszvendége: a 25 éves Duna-Ipoly Nemzeti Park. A rendezvény középpontjában: a...