Környezeti Nevelési Szakosztály alakult

2004. április 2-án megalakult a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Környezeti Nevelési Szakosztálya. A szakosztály szeretettel vár minden érdeklődőt, aki szeretne bekapcsolódni az MME szemléletformáló tevékenységébe, szeretné segíteni annak hatékonyságát.

Az egyesület életében a szemléletformálás már a kezdetektől fontos szerepet kapott. Több felmérésünk is azt jelezte, hogy sokan ezt a területet tartják a legfontosabbnak a működésünkön belül. A Szakosztály megalakítására azért volt szükség, hogy hatékonyabban végezhessük a munkánkat.

Az alakuló ülésen megválasztásra kerültek a tisztségviselők is:

  • Zsoldos Árpád - elnök
  • Fogarasi Péter - elnökségi tag
  • Orbán Zoltán - elnökségi tag
  • Radnay Péter - elnökségi tag

A munkatervben megfogalmazott egyik legfontosabb feladat az Egyesület környezeti nevelési stratégiájának kidolgozása. Ez a dokumentum:

  • áttekinti, feltárja és kommunikálja az MME eddig végzett tevékenységeinek (szakosztályok, programok) nevelési vonatkozásait
  • tartalmazza a Szakosztály munkatervének is tekinthető nevelési célokat, elképzeléseket (programok, akciók)
  • alapját lépezi az érdekérvényesítő tevékenységnek, melynek révén az Egyesület, mint közoktatást segítő szervezet plusz pénzügyi forrásokhoz juthat a nevelési tevékenység végzéséért

A szakosztály szeretettel vár minden érdeklődőt, aki szeretne bekapcsolódni az MME szemléletformáló tevékenységébe, szeretné segíteni annak hatékonyságát. Az egyesület alapszabálya értelmében bármely MME szakosztály tagja csak egyesületi tagsággal rendelkező személy lehet.


További információ:
Madarász Suli | Madárbarát kert | Év madara

Kapcsolódó hírek

Az MME Kétéltű–és Hüllővédelmi Szakosztálya az Év kétéltűje programhoz kapcsolódva 2023-ban is rajzpályázatot hirdet „Tócsalakó hegyisárkány – az alpesi gőte” címmel.

Gratulálunk!

Lezárult a barkóscinege rajzpályázat zsűrizése, a pályázatra közel 5000 alkotás érkezett, kicsiktől és nagyoktól.

Gólyales program

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) TermészetLesen programjának következő állomása a Gólyales!  A 19 éves múltra visszatekintő gólyafészek adatbázis teljesen megújult, sőt egy mobiltelefonos applikáció segítségével az adatszolgáltatás sokkal könnyebbé válik. A nemrég lezárult Téli Madárleshez hasonlóan a Gólyales akció célja a...