Köszönjük, hogy nekünk adta adója 1%-át!

Az MME 2005-ben minden eddiginél többet, 13 835 346 Ft-ot kapott a felajánlott adó 1%-okból, ami átlagos összeggel számolva azt jelenti, hogy csaknem 2700-an ajánlották fel nekünk adójuk 1%-át. Ezúton is köszönjük az egyesületünk iránti bizalmat.

Ezzel a támogatással egyesületünk 2005-ben is bővítette természetvédelmi és szemléletformáló programjait.

Helyi csoportjaink és önkénteseink segítségével több, mint 2000 odút és fészkelőládát helyeztünk ki a madaraknak.

Több mint 10 000 db elektromos szigetelőpapucsot gyártattunk, melyek megvédik a villanyoszlopokra szálló madarakat az áramütéstől. Az MME munkatársai és az áramszolgáltatók szakemberei kölcsönösen segítették egymást ezek felszerelésében.

Az MME madárgyűrűző tagjai, kutatói, több mint 150 000 madarat láttak el azonosító gyűrűvel. Ezek adatai, sok másikkal együtt a Madárgyűrűzési Központ adatbankjába kerültek, ahová idén 423 000 adatot vittek be munkatársaink.

Csaknem 2000 gyerek fordult meg a Madarász oviban és suliban az idén, 10 000 hallgatója volt az MME munkatársai által tartott előadásoknak, és több mint 3500-an vettek részt az egyesület helyi csoportjai által szervezett természetvédelmi táborokban.

Köszönjük, a hogy idén is támogatta munkánkat!

Halmos Gergő
mb. igazgató
Magyar Madártani Egyesület

Kapcsolódó hírek

Madármegfigyelés (fotó: Orbán Zoltán)

A hagyományosan október első hétvégéjére meghirdetett nemzetközi programon 2022-ben 32 BirdLife-partner ország madártani szervezete, köztük hazánk képviselője, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) vett részt.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Lepkevédelmi Szakosztálya közönségszavazást hirdet 2023 Év lepkéje kapcsán. A 2023-ban először induló program keretében három jelöltre lehet szavazni. Egy nappali lepkére, a fecskefarkú pillangóra, egy éjszakai lepkére, a nagy éjjeli pávaszemre, valamint egy nappal aktív “molylepkére”, a fehérgyűrűs csüngőlepkére).  A...

A most megjelent „A világ madarainak helyzete” (State of the World’s Birds 2022) című jelentés az eddigi legaggasztóbb képet festi a madarak, és ezzel együtt a Földi élet jövőjét illetően. Az adatok szerint a madárfajok közel felének az állománya hanyatlik, számos populáció egyedszáma kritikusan alacsony. Jelenleg minden nyolcadik madárfaj a kihalás szélére sodródott.1