Küldöttközgyűlés beszámoló

2021. május 15-én sikeresen lezajlott az MME online küldöttközgyűlése. Helyi csoportjaink 172 küldöttet delegáltak, akik a meghatározott határidőig 150 érvényes szavazatot adtak le, így elfogadásra kerültek a beszámolók, jelentések, költségvetési tervek és az alapszabály módosítása.

A küldöttekre idén egy plusz feladat is hárult, hiszen elnökségi tagjaink mandátuma lejárt, így tisztújítás elé néztünk. Elnökségi tagság tisztségre a 6 betölthető helyre 9 jelöltet állítottak, akik közül a közgyűlés az alábbiakat választotta meg tagként: Babocsay Gergely, Druzsbaczky Ildikó, Frenyó Gábor, Győrig Előd, Haraszthy László, , Pellinger Attila.

Bajor Zoltán az egyesületünk elnöke 10 évnyi munka után leköszönt posztjáról és átadta helyét Bukor Zoltánnak, aki eddig az MME alelnöke volt. Mély gyásszal kellett tájékoztatnunk a küldötteket, hogy az Ellenörző Bizottságunk elnöke Nechay Gábor elhunyt. Az Ellenőrző Bizottságba így új tagot kellet választani. Ezzel a feladattal a küldöttek Beller Edinát bízták meg. Köszönjük a leköszönő elnökünknek a 10 évnyi munkáját és gratulálunk a megválasztott tisztségviselőknek!

A küldöttközgyűlés keretében ismertettük az idei kitüntetetteket is. Az MME Örökös tagja kitüntetést kapta Dr. Bánhidi Péter, Dr. Kasza Ferenc, Katona Mihály, Szelle Ernő és Terbe Józsefné tagtársunk. Chernel István Emlékérem kitüntetésben Dr. Kóta András és Lendvai Gábor részesült. Gratulálunk a kitüntetetteknek és köszönjük az áldozatos munkájukat amellyel egyesületünket segítették és segítik a közös céljaink elérésében!

Kapcsolódó hírek

A Békés megyei város kertbarát köre ünnepség keretében adta át a fecskefészek-falat. A Kondorosi Kertbarát Kör lelkes tagjai évek óta foglalkoznak a molnár- és füsti fecskék megtelepítésével, a fészekanyag beszerzési helyéül szolgáló sarazóhelyeket létesítenek, mesterséges fészekalapokat gyártanak különféle anyagokból. 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület pályázatot hirdet települések részére Madárbarát település mintaprojekt kialakítására. A mintaprojektre olyan önkormányzatok pályázhatnak amelyek lépéseket kívánnak tenni az ember és a természet összhangjának újbóli megteremtésére és amelyek közterületein, intézményeiben még nincsenek madárvédelmi eszközök kihelyezve (ódúk,...

zöldes gyöngyházlepke (fotó: Faragó Ádám)

Május 5-én, a Jókai-kertben előkészítettük az MME legújabb szakosztályának létrehozásához szükséges feltételeket. A Lepkevédelmi Szakosztály megalakulásának kezdeményezői között a Szalkay József Magyar Lepkészeti Egyesület tagjai, nemzeti park igazgatóságok munkatársai, muzeológusok, civil lepkészek, madarászok, lepkészettel most ismerkedők is megtalálhatóak.