Küldöttközgyűlés beszámoló

2021. május 15-én sikeresen lezajlott az MME online küldöttközgyűlése. Helyi csoportjaink 172 küldöttet delegáltak, akik a meghatározott határidőig 150 érvényes szavazatot adtak le, így elfogadásra kerültek a beszámolók, jelentések, költségvetési tervek és az alapszabály módosítása.

A küldöttekre idén egy plusz feladat is hárult, hiszen elnökségi tagjaink mandátuma lejárt, így tisztújítás elé néztünk. Elnökségi tagság tisztségre a 6 betölthető helyre 9 jelöltet állítottak, akik közül a közgyűlés az alábbiakat választotta meg tagként: Babocsay Gergely, Druzsbaczky Ildikó, Frenyó Gábor, Győrig Előd, Haraszthy László, , Pellinger Attila.

Bajor Zoltán az egyesületünk elnöke 10 évnyi munka után leköszönt posztjáról és átadta helyét Bukor Zoltánnak, aki eddig az MME alelnöke volt. Mély gyásszal kellett tájékoztatnunk a küldötteket, hogy az Ellenörző Bizottságunk elnöke Nechay Gábor elhunyt. Az Ellenőrző Bizottságba így új tagot kellet választani. Ezzel a feladattal a küldöttek Beller Edinát bízták meg. Köszönjük a leköszönő elnökünknek a 10 évnyi munkáját és gratulálunk a megválasztott tisztségviselőknek!

A küldöttközgyűlés keretében ismertettük az idei kitüntetetteket is. Az MME Örökös tagja kitüntetést kapta Dr. Bánhidi Péter, Dr. Kasza Ferenc, Katona Mihály, Szelle Ernő és Terbe Józsefné tagtársunk. Chernel István Emlékérem kitüntetésben Dr. Kóta András és Lendvai Gábor részesült. Gratulálunk a kitüntetetteknek és köszönjük az áldozatos munkájukat amellyel egyesületünket segítették és segítik a közös céljaink elérésében!

Kapcsolódó hírek

Eleven nevű szalakótánk még 2016-ban kapott színes gyűrűt Apaj térségében, de a „ A szalakótavédelem a Kárpát-medencében” elnevezésű LIFE projekt keretében egy műholdas jeladót is kapott „ajándékba” az MME projekt munkatársaitól

A Főkert és az MME által közösen kihelyezett 950 db „B” és „D” típusú mesterséges madárodúk ellenőrzése lezajlott a budapesti parkokban.

Elektromos szabadvezeték oszlopa (fotó: Orbán Zoltán)

2020 januárjától mostanáig 439 bejelentés érkezett 522 elhullott állatról, mely alapján az MME a sajtóközlemény megjelenésével párhuzamosan bejelentést tesz a területileg illetékes természetvédelmi hatóságokhoz és üzemeltetőkhöz, áramszolgáltatókhoz, kérve az érintetteket a 146 jelentős madárpusztulást vagy fokozottan védett faj elhullását okozó helyszín és vezetékszakasz...