Látványos gólyagyűrűzés a Tápió-vidéken

Az MME munkatársai június 18-án, szombaton gólyagyűrűzésre várják az érdeklődőket. Az akció során az érdeklődők megismerkedhetnek a gólyagyűrűzés menetével, eszközeivel, az egyesület munkatársaitól pedig mindent megtudhatnak a gólyák szokásairól, valamint az MME gólyavédelmi programjáról, amelybe bárki bekapcsolódhat.

Helyszínek, időpontok

Település Helyszín Időpont
Farmos Hunyadi J. u. 38. 09.00-tól
Tápiógyörgye Dózsa Gy. úti fészkek 10.00-tól
Újszilvás Abonyi út 434. 11.00-tól
Tápiószőlős 311-es út (Petrik-sarok) 11.30-tól
Tápiószele István u. 12. 12.00-tól
Tápiószentmárton Göbölyjárás 84 és 141 12.30-tól
Nagykáta Jászberényi út 41. 13.15-től

Szervezők:
Magyar Madártani Egyesület
Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság
Tápió-vidék Természetei Értékeiért Közalapítvány

További információ:
Magyar Madártani Egyesület, Tápió-vidéki munkacsoport
Tel.: 06/20-234-99-94
e-mail: mme.tapio@vipmail.hu

Kapcsolódó hírek

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázat indult. Magánszemélyek kezdeményezésére új fotópályázat indult Birdo – Az év madárfotósa néven. Idén elsősorban a hazai madárfotósokat kívánják megszólítani, de szívesen fogadnak külföldről is résztvevőket. Nevezési díj nincs, a pályázat mindenki számára nyitott.

Ti döntitek el, hogy ki legyen 2023-ban az év madara. Szavazz a hír alatti felületen július 25-ig! A  kampány a vizes élőhely egyik legjellemzőbb és legfontosabb élőhelyére, a parti nádasok fontosságára és védelmére kívánja felhívni a figyelmet. 

Denevérszállás takarítása (Fotó: Boldogh Sándor)

Első hallásra talán furcsának tűnhet az, hogy porszívóval is lehet denevéreket védeni, de így van. Márpedig minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy segítsünk nekik, mert az épületlakó kolóniák gyorsuló ütemben veszítik el szálláshelyeiket.