Látványos gólyagyűrűzés a Tápió-vidéken

Az MME munkatársai június 18-án, szombaton gólyagyűrűzésre várják az érdeklődőket. Az akció során az érdeklődők megismerkedhetnek a gólyagyűrűzés menetével, eszközeivel, az egyesület munkatársaitól pedig mindent megtudhatnak a gólyák szokásairól, valamint az MME gólyavédelmi programjáról, amelybe bárki bekapcsolódhat.

Helyszínek, időpontok

Település Helyszín Időpont
Farmos Hunyadi J. u. 38. 09.00-tól
Tápiógyörgye Dózsa Gy. úti fészkek 10.00-tól
Újszilvás Abonyi út 434. 11.00-tól
Tápiószőlős 311-es út (Petrik-sarok) 11.30-tól
Tápiószele István u. 12. 12.00-tól
Tápiószentmárton Göbölyjárás 84 és 141 12.30-tól
Nagykáta Jászberényi út 41. 13.15-től

Szervezők:
Magyar Madártani Egyesület
Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság
Tápió-vidék Természetei Értékeiért Közalapítvány

További információ:
Magyar Madártani Egyesület, Tápió-vidéki munkacsoport
Tel.: 06/20-234-99-94
e-mail: mme.tapio@vipmail.hu

Kapcsolódó hírek

Daruvonulás Hadarics Tibor

Az utóbbi évtizedben egyre több darvat (Grus grus) lehet megfigyelni a Dunántúlon az őszi vonulás során (október-november). Nyugat-délnyugat felé repülő csapataikkal szinte bárhol lehet találkozni a Dunántúlon az említett időszakban, de éjszakázásra egyelőre csak a Fertőn állnak meg.

A közelmúltban lezárult az Európai Unió által finanszírozott Bat4Man pályázat, melynek egyik legfontosabb célkitűzése az volt, hogy hatékony gyakorlati beavatkozások történjenek az épületlakó denevérek érdekében.

2022. november 26. Tatai Öreg-tó, Építők parki madármegfigyelő torony. Szervező: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportja, Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület. Védnök: Michl József, Tata város polgármestere. A rendezvény díszvendége: a 25 éves Duna-Ipoly Nemzeti Park. A rendezvény középpontjában: a...