Lepketábor

Ha kíváncsi vagy arra, milyen egy lepkefajok védelmére kijelölt európai jelentőségű Natura 2000 terület, milyen hagyományos gazdálkodási formákkal, tájhasználattal, területkezeléssel lehet megőrizni ezeket a lepkékben csodálatosan gazdag élőhelyeket, esetleg Te is szívesen tennél valamit e ritka lepkéink védelme, élőhelyeik megőrzése érdekében, vagy egyszerűen csak szeretsz gyönyörködni a színpompás pillangókban - akkor téged is vár az I. Lepke- és természetvédelmi tábor.


Fotó: Máté Bence

Helyszín: Sajómercse ( Heves-Borsodi-dombság )
Időpont: 2006. július 10.-14. (hétfő - péntek, 5 nap)
Korosztály: 16 - 23 éves fiatalok (középiskolai tanulók, főiskolai-egyetemi hallgatók)
Elhelyezés: Összkomfortos parasztházban és sátrakban (8+8 fő)
Részvételi díj: 5000 Ft./fő
Jelentkezési határidő: 2006. május 31.

Fontos információk:

  • 16 fő elhelyezésére van lehetőségünk, a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk.
  • Az utazás Ózdig önköltséges, onnan mindenkit autóval szállítunk a tábor helyszínére. A visszafelé utazás szintén így oldható meg.
  • Napi egyszeri meleg étkezés biztosított, további élelmiszerek igény szerint a helyi kisboltban beszerezhetők önköltséges alapon.
  • Érdemes hozni: sátor, hálózsák, terepi ruházat, elemlámpa, fényképezőgép…

További információk és jelentkezés:
Kozma Péter
20/563-5955
conversa@freemail.hu

Kapcsolódó hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) „Év madara” rajzpályázatot hirdet óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriákban!

Fotó: Simay Gábor

A VVM felmérések első eseménye most januárban lesz, az év első hóközepi felmérésével, mely egybe esik az európai télközepi számlálással. Az idei első hóközepi számlálást január 13. és 16. között kell elvégezni.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület  (MME) 1979-ben indította el az "Év madara" akciót, melynek célja természetvédelmi problémákkal érintett fajok, madárcsoportok társadalmi szintű bemutatása. Ezt követően indult el hasonló céllal az Év hüllője / Év kétéltűje (évenként váltakozva) program 2012-ben, majd az Év lepkéje 2023-ban.