Les-réti madárgyűrűző tábor - 2012. október 8-14.

Az MME Bükki Helyi Csoportja ismét megszervezi a Les-réti madárgyűrűző tábort 2012. október 8. és 14. között. Az immár negyedik éve működő tábor remek lehetőség azoknak, akik a nyár elmúltával sem szeretnének lemondani a madarászásról.

széncinege kézben (fotó: Orbán Zoltán)


Helyszín: Szarvaskő, Les-rét
Időpont: 2012. október 8-14. (hétfőtől - vasárnapig)
Megközelítés: a 10-es és 14-es  egri helyi buszjáratokkal a mészkőbánya bejáratáig, onnan kb. 3-4 km séta
Szállás: saját sátorban
Étkezés: egyénileg
További információ és jelentkezés: Balázsi Péter (30/461-5195)


A tábor október 9-től várja az óvodás és iskolás csoportokat előzetes telefonos bejelentkezést követően!


A tábort Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatja, a helyszínen egyéni adományokat is elfogadnak tűzzománc kitűzőkért cserébe.


Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


A felső kis képen kézben tartott széncinege látható
(fotó: Orbán Zoltán)Kapcsolódó hírek

Parlagi sasok (Fotó: Horváth Márton)

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a nemzetipark-igazgatóságokkal és más civil természetvédelmi szervezetekkel együttműködve idén januárban tizenhetedik alkalommal szervezte meg a hazánkban telelő sasok éves számlálását.

A madarász alapképzés célja, hogy a laikus madárkedvelők számára olyan tudásanyag megszerzését tegye lehetővé, melynek birtokában bárki sikerélményekkel vághasson bele a madármegfigyelésbe, az etetők és itatók madarainak meghatározásába.

Az MME Kétéltű–és Hüllővédelmi Szakosztálya – hagyományaihoz hűen – 2020-ban is rajzpályázatot hirdet. Pályázni az év hüllője, a keresztes vipera megalkotásával, illetve melanisztikus – azaz fekete – erdei siklók, kockás siklók, vízisiklók rajzaival lehet.