Lezárult a BAT4MAN program - eredmények

A közelmúltban lezárult az Európai Unió által finanszírozott Bat4Man pályázat, melynek egyik legfontosabb célkitűzése az volt, hogy hatékony gyakorlati beavatkozások történjenek az épületlakó denevérek érdekében.

A bőregerek érzékenysége és az épületek állagmegőrzése miatt az ilyen típusú munkákat rendkívül körültekintően kell végezni, kevés azonban a megelőző tapasztalat. Hiánypótló ezért az a pályázat keretében készített példagyűjtemény, melynek összeállítását pályázati partnerünk, a Szlovák Denevérvédelmi Egyesület (Spoločnosť pre ochranu netopierov na Slovensku, www.netopiere.sk) koordinált.

A közelmúltban elkészült az a projektfilm, mely a denevéreket és védelmüket népszerűsíti, illetve a pályázat keretében végzett munkát mutatja be. A nemzetközi projekt fontos része volt az ismeretterjesztés, hiszen csak azokat az élőlényeket tudjuk az emberek segítségével hatékonyan megvédeni, akiket sokan ismernek és szeretnek.


A BAT4MAN projekt eredményei

 

 

Kapcsolódó hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) „Év madara” rajzpályázatot hirdet óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriákban!

Fotó: Simay Gábor

A VVM felmérések első eseménye most januárban lesz, az év első hóközepi felmérésével, mely egybe esik az európai télközepi számlálással. Az idei első hóközepi számlálást január 13. és 16. között kell elvégezni.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület  (MME) 1979-ben indította el az "Év madara" akciót, melynek célja természetvédelmi problémákkal érintett fajok, madárcsoportok társadalmi szintű bemutatása. Ezt követően indult el hasonló céllal az Év hüllője / Év kétéltűje (évenként váltakozva) program 2012-ben, majd az Év lepkéje 2023-ban.