Madarak és Fák Napi rendezvények

A Madarak és Fák Napja alkalmából május 7-e óta változatos programokkal várjuk az érdeklődőket. Eddig csaknem ezren ünnepeltek velünk.


Fotó: MME
További képek

Budapesten, a Ferencvárosi Önkormányzattal közösen átadtuk az első Madárbarát mintakertet. A park sétányai mellett felállított madárismertető táblák segítségével ezentúl bárki azonosíthatja az útjába kerülő madárfajokat, és megismerkedhet a legkülönfélébb madárvédelmi eszközökkel,
a kuvikodútól, a fecskepelenkáig. A József Attila lakótelepen Bálint Gyuri bácsi és Schmidt Egon segített kihelyezni az utolsó madárodúkat, és elültetni a madarak által kedvelt növényeket. Bízunk benne, hogy a kezdeményezést több önkormányzat is követendőnek tart majd!

A Salgótarján északi városrészéhez tartozó Eresztvényben a Karancs-Medves Tájvédelmi Körzet területén átadtuk a széles összefogással felújított Madárparkot. A régi táblák felújítását és az újak kihelyezését a Környezetvédelmi Alap Célelőirányzat támogatta. A turistautak találkozásánál található Madárparkban a Bükki Nemzeti Park munkatársai rendeztek a magyar és szlovák iskolásoknak természetismereti vetélkedőt.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben, a Budakeszi Vadasparkban és a Magyar Természettudományi Múzeumban szintén vetélkedővel vártuk a gyerekeket, de nagy sikere volt a farmosi és a fenékpusztai gyűrűzési bemutatónak, és a soproni természetfotó kiállításnak is. A börzsönyi, a farmosi madármegfigyelő túrákon több mint százan vettek részt. Keszthelyen természetvédelmi bemutató, postagalamb röptetés, kézműves foglalkozás, odúkészítés színesítette a programot. Budapesten a Marczibányi Téri Művelődési Központban a solymász bemutatónak volt a legnagyobb sikere.

További programjaink:

Győr-Moson-Sopron megye
Helyszín: Sopron, TIT, Széchenyi-tér 2. II.em. előadóterem.
Időpont: május 10-17.
Nyitva tartás: H-Cs: 9-16 óra
P: 9-14 óra
hétvégén zárva
Program: természetfotó kiállítás

Pest megye
Helyszín: Apaj-puszta
Időpont: május 14. (szombat)
Program: madarász túra, a táv kb. 15 km
További információ: Lendvai Csaba, 20/322-5787

Kapcsolódó hírek

Rönkdepó (Fotó: Orbán Zoltán)

Nem csitulnak a kedélyek az augusztus 4-én megjelent tűzifarendelet kapcsán. Miközben az Agrárminisztérium képviselői a jogszabály szövegétől egyre távolodó magyarázatokat tesznek közzé, a rendelet visszavonására irányuló civil aláírásgyűjtéshez öt nap alatt több, mint 100 000-en csatlakoztak.

Erdőirtás (Fotó: Orbán Zoltán)

Soha nem látott társadalmi felzúdulást keltett a múlt héten megjelent kormányrendelet, amely az energiahiányra hivatkozva szélesre tárja a kapukat valamennyi védett erdőnk kitermelése előtt. A rendelet egyértelműen veszélyezteti hazánk legértékesebb erdeinek állapotát, és rendkívül súlyos élőhelyvesztést eredményezhet. A WWF Magyarország, az MME és más zöld szervezetek nyílt...

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület fővárosi Központi Irodája munkatársat keres, heti 40 órás pénzügyi projektasszisztensi munkakör betöltésére az Egyesület pályázati projektjeivel, kiemelten az EU LIFE programja által támogatott projektekkel kapcsolatos feladatok ellátására.